I 2016 fylder Hedeselskabet 150 år. Et jubilæumsår hvor selskabet kan aflevere et historisk godt driftsresultat. Koncernen har således i 2015 realiseret et resultat før skat på 66,2 millioner kroner mod 60,2 millioner kroner i 2014. Resultatet betegnes som tilfredsstillende af Hedeselskabets bestyrelsesformand.

- 2015 har været et godt år for Hedeselskabet, hvor vores fokuserede indsats på kerneforretningen og den øgede digitalisering har bidraget positivt til årets resultat. Så det er med tilfredshed, at vi afleverer et rekordregnskab i vores jubilæumsår, siger bestyrelsesformand Frants Bernstorff-Gyldensteen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En af styrkerne ved Hedeselskabet er, at vi har mulighed for at tænke langsigtet.

Frants Bernstorff-Gyldensteen, bestyrelsesformand Hedeselskabet

- En af styrkerne ved Hedeselskabet er, at vi har mulighed for at tænke langsigtet. Det gør sig også gældende, når vi gennem vores forening støtter udvalgte projekter og aktiviteter inden for Hedeselskabets formålsparagraf, fortsætter Frants Bernstorff-Gyldensteen.

2015 har været et aktivt år for Hedeselskabet, hvor blandt andet opkøb og nybyggeri har præget dagsordenen.

- De seneste års resultater giver gode muligheder for udvikling af langsigtede innovationsprojekter, som både løser kundernes udfordringer og skaber nye kommercielle muligheder inden for områderne natur, miljø og energi. Vi har ligeledes styrket vores forretninger ved blandt andet strategiske opkøb både i ind- og udland, og så var 2015 også året, hvor vi påbegyndte byggeriet af et nyt domicil i Høje-Taastrup. Et domicil der i 2017 vil samle Orbicons kompetencer fra en række sjællandske kontorer, og hvor også andre enheder i koncernen vil få til huse, siger Lars Johansson, koncernchef i Hedeselskabet.

Lars Johansson ser ligeledes gode muligheder for fremtiden for Hedeselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Resultatet i 2015 viser et lille fald i omsætningen, men til gengæld en stigning i aktivitetsniveauet. Det betyder, at vi i markeder med faldende salgspriser inden for vores hovedområder stadig formår at tilbyde vores kunder en effektiv og konkurrencedygtig leverance. Og selvom vejret ikke var det mest optimale for de udendørs forretningsområder, har vores dygtige medarbejdere skabt endnu et flot resultat i et prispresset marked, fortsætter Lars Johansson. Det betyder blandt andet også, at vores netto rentebærende gæld fortsat er faldende og vores likviditet er styrket betydeligt. Og med de kommende initiativer inden for eksempelvis den digitale udvikling og internationalisering vil vi styrke forretningen yderligere fremover

Strategien for de kommende år lægger således op til både lønsom vækst, øget digitalisering og en internationalisering af Hedeselskabet. Der vil være fokus på fastholdelse af eksisterende kunder og forretning, udvikling af kerneforretning samt forøgelse af markedsandele.

Hedeselskabet forventer i 2016 et resultat før skat på niveau med 2015.