Krisen i landbruget har også ramt Keenan, der producerer fuldfodervogne. Tidligere på måneden forlød det, at fodervognsproducenten var kommet under rekonstruktionsbehandling, efter at en handel med potentielle købere faldt fra hinanden. KPMG fik til opgave at finde nye investorer til det trængte selskab, og nu har amerikanske Alltech ifølge Irish Times overtaget den irske virksomhed.

Alltech er en bioteknologivirksomhed, hvis hovedområde er fodring af dyr, og virksomheden har angiveligt givet mindre end ti millioner euro for Keenan, svarende til 74 millioner kroner. Irish Times skriver, at handlen betyder, at Keenans kreditorer kan forvente at måtte tage store tab i forbindelse med handlen, da Keenan skylder 14 millioner euro - 104 millioner kroner - til kreditorerne. Der foreligger ikke nærmere oplysninger om vilkårene for overtagelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har et vinderhold, når det gælder om at levere øget effektivitet i landbruget og større indkomst til vores kunder, siger Pearse Lyons i forbindelse med handlen.

Pearse Lyons, stifter af Alltech

Keenan blev dannet for 38 år siden, og virksomheden står stærkt på markedet for fuldfodervogne, men krisen i landbruget har betydet, at indtjeningen er faldet.

Overvejer forretningen

Ifølge KPMG betyder opkøbet, at medarbejderne hos Keenan kan beholde deres arbejde. Den nye ejer, Alltech, slår imidlertid fast, at man ikke vil spekulere i konsekvenserne af overtagelsen, og at man vil bruge de næste 100 dage på at overveje, hvordan den nye forretning kan videreudvikles. Grundlæggeren og topchefen i Alltech, Pearse Lyons, er dog ikke i tvivl om, at det nye ejerskab vil blive en succes.

- Vi har et vinderhold, når det gælder om at levere øget effektivitet i landbruget og større indkomst til vores kunder, siger Pearse Lyons i forbindelse med handlen.

Ifølge Alltech skal væksten i Keenan skabes inden for ernæringsteknologi og foderprogrammer, der fokuserer på effektiv fodring og sunde besætninger såvel som avanceret foderrationering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Keenan beskæftiger 222 medarbejdere, heraf 176 i Irland, hvor selskabet har hjemme. Keenan udgør Alltechs 14. internationale opkøb siden 2011.