Danske svineproducenter kan risikere at stå i en meget svær situation. Det skyldes at Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere har nedlagt arbejdet:

- Vi er i dag på beklagelig vis blevet tvunget til at udsætte afhentningen af flere tusinde grise. Det skyldes en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere på flere af vores slagterier. Vi beklager ulejligheden, men det er desværre ude af vores hænder, skriver Danish Crown i en besked til slagteriets ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De udsatte afhentninger kommer ovenpå påskeperioden, hvor mange svineproducenter i forvejen har fulde stalde.

Ifølge Jens Hansen, Danish Crowns pressechef, begyndte konflikten tirsdag formiddag i Ringsted, hvor tilsynsteknikerne gik til møde og sagde, at de ville genoptage arbejdet i morgen. Siden nedlagde tilsynsteknikerne i både Herning og Horsens arbejdet.

- Vi er hamrende ærgerlige over denne situation, som rammer leverandører og andelshavere med grise, der er klar til levering, siger Jens Hansen.

Og netop i forlængelse af påskeperioden er der fortsat en del leverandører, som ikke er tilbage i normal gænge, og derfor kommer arbejdsnedlæggelsen ifølge Jens Hansen meget ubelejligt.

Der skulle dog være sikkerhed for, at de grise, som er leveret til slagterierne, ikke strander i systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er aldrig flere grise i staldene på slagterierne, end at de kan rummes og fodres natten over, og desuden er det muligt at slagte videre for halv kraft med en nødbemanding af dyrlæger, fortæller Jens Hansen.

Danish Crown kender ikke årsagen til konflikten.