Når landmænd vil udvide eller omlægge deres bedrift i Vejen Kommune, så går det hurtigt med at få tilladelsen hos kommunen.

Miljøstyrelsen har lige offentliggjort helt nye tal som viser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Vejen Kommune er 3,1 måned for miljøgodkendelser på landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Når Vejen Kommune er i top med hurtig sagsbehandling, så er det resultatet af en målrettet indsats med at optimere vores sagsbehandling.

Jes Holm Hansen, fagkoordinator i Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

Det betyder at Vejen Kommune ligger under landsgennemsnittet i sagsbehandlingstid, som er på 5,9 måneder. Faktisk er kun én kommune hurtigere, men den har kun givet én godkendelse mod Vejen Kommunes 40.

Vejen Kommune ligger også under landsgennemsnittet for sagsbehandlingstider på tilladelser til mindre landbrug mellem 15 og 75 dyreenheder. Her er tallet for den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 1,5 måneder, mens landsgennemsnittet er på 2,9 måneder.

-Når Vejen Kommune er i top med hurtig sagsbehandling, så er det resultatet af en målrettet indsats med at optimere vores sagsbehandling. Når vi begynder at sagsbehandle en husdyr-ansøgning sætter vi foruden en tovholder på sagen, yderligere to sagsbehandlere, som er eksperter på hver sit område. Det giver en god kvalitet og er tidsbesparende, da man kan arbejde på forskellige dele af sagen samtidigt. Desuden holder vi opstartsmøder med landmanden og landmandens konsulent, hvor sagen gennemgås og eventuelle udfordringer ved ansøgningen bliver drøftet, siger Jes Holm Hansen, der er fagkoordinator i Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

Sonja Miltersen, direktør i Vejen Kommune, supplerer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi lægger stor vægt på dialog, forventningsafstemning og fremdrift i sagsbehandling samtidig med at vi hele tiden har fokus på kvalitet, helhed og samspil i opgaveløsning.

Fra politisk hold i Vejen Kommune er der stor tilfredshed med effekten af en målrettet indsats for at nedbringe sagsbehandlingstiden.

-Vi har i Vejen Kommune stort fokus på, at skabe gode rammevilkår for vores erhvervsliv - det gælder selvfølgelig også vores landmænd. Det er i alles interesse, at få sagsbehandlingen til at glide så smertefrit som muligt. Det handler om at skabe nogle arbejdsgange, hvor vi understøtter gode vilkår for landbrugserhvervet. Korte sagsbehandlingstider er med til at skabe vækst og arbejdspladser, samtidig med at der bliver investeret i ny teknologi i landbruget, siger Jørgen Bruun, der er formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Vejen Kommune.