Abonnementsartikel

Udbetalingen af miljø- og økologitilskud fortsætter på fuld kraft, og det forventes, at de fleste landmænd har fået tilskud inden 1. juli 2016.

NaturErhvervstyrelsen er i fuld gang med at udbetale økologisk arealtilskud. Siden nyheden om dette kom ud, er de også begyndt at udbetale tilskud til de ansøgere, der i 2015 søgte og fik et tilsagn til pleje af græs- og naturarealer. Her er der nu udbetalt til cirka 76 procent af ansøgningerne. For miljøtilsagn, der er indgået før 2015, er der udbetalt til cirka 70 procent af ansøgninger fra ansøgningsrunde 2015. Det oplyser NaturErhvervstyrelsen i en pressemeddelelse.

På økologisk arealtilskud er der aktuelt udbetalt til cirka 80 procent af ansøgningerne.

Udbetalingen af miljø- og økologitilskud har været forsinket i år på grund af forsinkelse af et nyt IT-modul.

Mangler en del

NaturErhvervstyrelsen fortæller, at selvom der arbejdes hårdt for at udbetale tilskuddene hurtigt, mangler der endnu en del sager. De forventer, at 90-95 procent af ansøgerne har fået deres udbetaling pr. 1. juli 2016. På enkelte ordninger som for eksempel omlægningstilskud til økologisk jordbrug forventer de at være færdige med udbetalingerne 1. maj 2016.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da de sidste sager blandt andet er kontrolsager, der erfaringsmæssigt er de mest komplicerede, forventer NaturErhvervstyrelsen, at de sidste miljø- og økologitilskud er udbetalt i september.