Abonnementsartikel

Får man foder fra Danish Agro, kan man på virksomhedens kundeportal få eksporteret foderets data til AgroSoft uden fejlindtastninger. Det øger kvaliteten af E-kontrollen.

Hedder ens foderleverandør Danish Agro, er nogle få klik på musen nu nok til at sikre en fejlfri eksport af foderdata til AgroSoft.

I samarbejde med Danish Crown Ejerservice har Danish Agro nemlig gennemført et projekt kaldet Elektronisk overførsel af foderdata til E-kontrol. Her kunne tre deltagende landmænd efter en foderleverance åbne deres profil på kundeportal.danishagro.dk og der få sendt oplysninger om blandt andet foderets leveringsdato, navn, pris og FE videre til AgroSoft.

En smart løsning ifølge Søren Modin, projektdeltager og svineproducent på Nyagergaard ved Kalundborg.

- Det letter vores arbejde og gør dagligdagen nemmere. Jo mindre vi skal taste og rode med it, jo færre fejl sker der, siger Søren Modin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Rikke Lassen Jensen, konsulent hos Ejerservice er enig.

- Vi oplever ofte fejlindtastninger, og at landmændene ikke får rettet foderets energiindhold og pris til i forhold til de aktuelle tal, siger Rikke Lassen Jensen.

Den slags fejl gør E-kontrollen ubrugelig.

- Det er vigtigt at få registreret præcist, hvor meget landmanden har fået leveret af de forskellige blandinger. Eksempelvis for at kunne vurdere, om der er brugt for meget foder i en startblanding. Kan vi ikke stole på de opgivne tal i E-kontrollen, ved vi ikke, hvor vi er. Det er selvfølgelig uheldigt. Ikke mindst i betragtning af, at foder er landmandens største omkostning, forklarer Rikke Lassen Jensen.

Jens Kirkebække Larsen, markedschef hos Danish Agro, ser også store muligheder i mere præcise data.

- Vi kan se, at der er et stort potentiale for landmanden ved at bruge de rigtige foderblandinger på den mest optimale måde, og her spiller korrekt data en afgørende rolle. Det sikrer desuden den bedste forudsætning for bedre rådgivning fra landmandens forskellige samarbejdspartnere, siger Jens Kirkebække Larsen.

I den nærmeste tid vil Danish Crown og Danish Agro deltage i opgaven med at få flere landmænd, der får foder fra Danish Agro, i gang med at bruge den nye funktion på kundeportal.danishagro.dk.