Abonnementsartikel

Dansk Folkepartis René Christensen er nødt til at prioritere sit finansordførerskab.

René Christensen fra Dansk Folkeparti stopper som formand for Miljø- og fødevareudvalget.

- Jeg er også finansordfører for Dansk Folkeparti. Og selvom jeg meget gerne ville blive som formand for Miljø- og Fødevareudvalget, så dur det ikke, at jeg er en engageret og aktiv formand halvdelen af året, og er optaget af finanslovsforhandlingerne det andet. Derfor har jeg været nødt til at prioritere min tid, siger René Christensen til Maskinbladet.

- Derfor har jeg været nødt til at prioritere min tid,

René Christensen, afgående formand for Miljø- og Fødevareudvalget

Ny formand for Miljø- og Fødevareudvalget bliver René Christensens partikollega, Pia Adelsteen. Ordførerskabet for landbrugsområdet går til den nuværende fødevareordfører, Lise Bech.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det har dog ikke været nogen nem beslutning at skulle forlade formandsposten. I sin tid som formand har han blandt andet været med til at forfatte de oprindelige 16 punkter, som blev til landbrugspakken. Og arbejdet i udvalget kommer René Christensen til at savne.

- Det har været et spændende og engageret udvalg med plads til masser af poltisk debat. Og samtidig har det været et konstruktivt udvalg, som har set muligheder i at skabe resultater på tværs af partierne Og samtidig et område, som interesserer mig esktremt meget, siger René Christensen.

Den afgående formand slipper dog ikke området 100 procent. Han bliver siddende i udvalget som menigt medlem, og samtidig vil han fortsætte med at være en del af en intern gruppe i Dansk Folkeparti, som arbejder med landbrugs- og fødevarepolitik.