Den hollandske karfoffelvirksomhed KWS vil til fat fokusere fuldt ud på hybrid kartoffel avl og afhænde derfor den del af virksomheden, som har med konventionelle læggekarfofler fra.

KWS sælger sin konventionelle læggekartofler virksomhed til Stet Holland B.V. Aftalen blev indgået den 11. april 2016. Transaktionen forventes afsluttet medio 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KWS Koncernens læggekartoffel-virksomhed styres af datterselskabet KWS POTATO B. V., som er baseret i Emmeloord, Holland. Sorter og kartoffel avlsmateriale dedikeret til pommes frites, chips og spisekartofler for traditionelle eksportmarkeder skal sælges til Stet Holland B.V., et hollandsk selskab også baseret i Emmeloord.

- Den fremtidige ejer Stet Holland tilbyder gode perspektiver for en vellykket fortsættelse af vores konventionelle kartoffel forretning, mens KWS fuldt ud vil koncentrere sin indsats om hybrid-kartofler og udnytte sine ressourcer og knowhow som opdrætter at udvikle hybridsorter, bemærkede Peter Hofmann, medlem af direktionen i KWS SAAT SE.

- Hybrid avl i kartofler og multiplikation via frø i stedet for knolde er en helt ny, men meget lovende tilgang, der har betydelige fordele i forhold til konventionel forædling. Vi har arbejdet på dette innovative område siden 2011 og har i mellemtiden gjort betydelige fremskridt, tilføjer Hofmann.

Peter Ton, General Manager for Stet Holland kommenterede firmaets nyerhvervelse.

- KWS' læggekartoflfel forretning er et fremragende match for Stet som markederne, for de nuværende KWS og Stet sorter er meget komplementære til hinanden. Overtagelsen af KWS'sort portefølje, produktion af læggekartofler, og salgskanaler vil gøre det muligt for os at skabe synergier og få tilstedeværelse på vigtige markeder. KWS' sorter, avlsmateriale og ekspertmedarbejdere, kombineret med en god kundebase, vil hjælpe os til at styrke Stets position på læggekartoffel-markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parterne har aftalt ikke at oplyse de økonomiske vilkår for denne transaktion.

KWS vil fortsætte sine hybrid-kartoffel avls aktiviteter under taget af KWS POTATO B. V. Den avl station i Emmeloord, Holland, er en vigtig del af KWS 'globale forskningsnetværk og tilbyder gode betingelser for disse aktiviteter.