For landmænd er det et velkendt fænomen, at det tager et stykke tid at slide beskyttelsesmalingen af muldpladen på en ny plov.

Når jorden klæber fast til muldpladen, kan det påvirke pløjekvaliteten negativt, indtil al malingen er slidt af, og plovskærene er blanke og efterlader pæne og jævne plovfurer. For at løse problemet har ingeniørerne på Kongskilde-plovfabrikken i Överum taget en ny og effektiv teknologi i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

100 gange hurtigere

EasyClean-coatingen slides let af muldpladerne og op til 100 gange hurtigere i forhold til den traditionelle maling.

Tests viser, at det sker uden at gå på kompromis med beskyttelsen af plovskærene under transport og opbevaring, sammenlignet med almindelig maling.

Bedre for miljøet

EasyClean er en to-lags coating, som oprindelig blev udviklet til at møde de høje krav til beskyttelse i bilindustrien.

Den nye coating er bedre for miljøet og overholder EU-direktivet ?Reach?, som har til formål at forbedre beskyttelsen af både mennesker og miljøet.

- Det er med stor glæde, at vi introducerer plove med EasyClean, som har kortere indkøringstid og giver mindre miljøbelastning. Det viser vores fortsatte engagement i at udvikle produkter, der opfylder landmændenes behov for effektivitet i dagligdagen, siger Kjeld Toftgaard, Nordic Sales Manager hos Kongskilde Industries.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EasyClean-coatingen omfatter alle Kongskilde- og Överum-plove, som er produceret fra februar i år og fremover. Underplove som reservedele vil også være coatet med EasyClean.