Abonnementsartikel

Nyt initiativ fra nationalparkerne skal pleje naturen gennem mærkning af kød fra nationalparkerne.

De fire danske nationalparker går sammen om nyt initiativ, som skal sætte fokus på naturpleje.

Det skriver dr.dk.

Sammen med Seges arbejder nationalparkerne for at skabe et fælles mærke for kød fra dyr, som har græsset i en dansk nationalpark. På den måde håber nationalparkerne, at skabe større afsætning på kødet.

- Vi har et behov for at pleje naturen med kreaturer og får, siger Else Østergaard Andersen, leder af Nationalpark Thy til dr.dk og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis vi så kan skabe større afsætning af kødet takket være den gode historie om nationalparken, så kan det være med til at skabe værdi for hele området,

Der er interesse fra de danske supermarkeder,som gerne vil have kødet ud i butikker landet over. Især Coop Danmark er optimistiske, og håber på at have kødet i handlen allerede næste efterår.

De øvrige tre danske nationalparker er Mols Bjerge, Vadehavet og Skjoldungernes Land ved Roskilde Fjord.