Entreprenørfirmaet Ove Nielsen A/S i Nordjylland ønskede en multianvendelig maskine. Deres søgen endte hos Case og maskinen CX210C Long Reach, som er en standardmaskine bygget til lang arm. Den ekstra lange arm giver en rækkevidde på 15,5 meter og en maksimal gravedybde på 12 meter.

- Den er jo tiltænkt opgaver med oprensning af vådområder, opbygning af skråninger og i det hele taget anlægsopgaver, hvor der kræves lang rækkevidde. En af de første opgaver var på rensningsanlægget på Østhavnen i Aalborg, og det fungerede fint. Og en anden opgave, hvor vi havde brug for den lange rækkevidde, var i Nørresundby, hvor den gravede et stykke kloakledning ned i syv meters dybde mellem to spuns ved krydsning af en å. Nu er vi parate til at tage flere opgaver, der kræver lang rækkevidde, siger Peter Nielsen, som driver Ove Nielsen A/S i Voldsted ved Støvring i Nordjylland med fem medarbejdere og en maskinpark, der blandt andet omfatter fem gravemaskiner på bælter og to på hjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstra olieudtag

Firmaet har tidligere lejet en maskine med lang arm, og da fandt de ud af, at der var en del opgaver, hvor den var meget anvendelig.

- Kunsten i en mindre entreprenørforretning er at kunne noget andet end alle de andre. Den nye Case CX210C er opbygget med ekstra olieudtag, så den kan køre med alle typer redskaber som sorterergrab, hammer og diverse skovle. Det betyder, at den virkelig er multianvendelig og passer i øvrigt redskaber sammen med en anden maskine, fortæller Peter Nielsen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var det prisen, som var meget afgørende ved valget af Case-maskinen. Palle Kjærsgaard fra S.D. Kjærsgaard kunne tilbyde en rigtig konkurrencedygtig pris. Det er samtidig en japansk maskine, som vi har gode erfaringer med. Jeg skifter ellers ikke maskinmærke og leverandør for et godt ord. Der skal virkelig noget til, siger han.

Fjernstyring

Ove Nielsen A/S arbejder med meget alsidige entreprenøropgaver. Som ét af firmaets speciale har Ove Nielsen A/S fire fjernstyrede nedbrydningsmaskiner i forskellige størrelser. De kører over hele landet, mens de traditionelle entreprenøropgaver typisk løses i Nordjylland.

- Vi kører både på egne opgaver og som underentreprenør, og så lejer vi en del maskiner ud både med og uden fører. Vi servicerer en del nedbrydningsfirmaer med de fjernstyrede nedbrydningsmaskiner og klarer selv mindre nedbrydningsopgaver, men de større nedbrydningsentrepriser lader vi andre om, fortæller Peter Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case CX210C har Tier 4i motor, som lever op til miljønormerne ved hjælp af recirkulation og partikelfilter, og den kan også leveres i en CX210D Tier 4 Final (Stage IV) version uden partikelfilter, men med AdBlue.