Abonnementsartikel

Tönnies meddeler, at man satser på at sammenlægge det tidligere Tican-slagteri i Thisted med SB Pork i Brørup.

Tönnies har fremlagt årsregnskab for 2015, og her meddeler slagteriet, at man satser på at sammenlægge det tidligere Tican-slagteri i Thisted med SB Pork i Brørup.

- Tican har en god markedsposition i Danmark og det kvalitetskød, der produceres der, nyder godt af et førsteklasses ry på internationale markeder. Det vil vi bruge til at åbne flere eksportmarkeder, siger Frank Duffe, der er leder af Division Meat ved Tönnies.

I årsregnskabet kan man desuden se, at virksomheden har fastholdt omsætningen på 5,6 milliarder euro fra 2014 til 2015.

Der er dog sket en ændring i slagtekapaciteten, hvor Tönnies i 2014 slagtede 17 millioner svin. I 2015 blev der slagtet 18,2 millioner svin. Tönnies har også slagtet flere køer i 2015 end året før. Her er tallet steget fra 405.000 til 424.000 dyr. Med overtagelsen af Tican råder Tönnies gruppen over cirka 12.500 medarbejdere, hæver sin slagtekapacitet til cirka 20 millioner årligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er et godt resultat, som vi har kunnet opnå på trods af det stærke pristryk på markederne og råstofferne, først og fremmest på grund af vores stigende slagtetal og den internationale markedsføring. Vi er godt forberedt på fremtiden, siger Clemens Tönnies.