Abonnementsartikel

Thyrrestrup Mink er klar med et udmugningssytem, der også renser kanten på renden, og det kan mindske lugtgener.

Efter tre års udvikling er Thyrrestup Mink nu klar med et nyt udmugningssytem, der er i stand til at rense kanterne på renden under burene.

- Når renderne bliver renset bedre, vil det være med til at mindske lugtgenerne i stalden, forklarer Per Thyrrestrup, der er direktør for udvikling i Thyrrestrup Mink.

En af udfordringerne ved det nye system har været, at det kræver markant mere trækkraft, når skraberen skal rense kanterne. Det øgede arbejdspres betyder også en øget belastning på den wire, der trækker skraberen.

- Derfor har vi bygget et stærkt og aggressivt system, der er rustet til at håndtere de ekstra kræfter, der er nødvendige. Vi har blandt andet monteret systemet med en kraftig trækstation, hvor motoren stopper hurtigt, hvis anlægget sætter sig fast, siger Per Thyrrestrup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Systemet fungerer således, at bundskraberen renser på vej ud, og når den trækkes tilbage, renser kantskraberen rendens kanter.

- Selve skraberen er bygget, så det er let at skifte sliddele ud, hvis det bliver nødvendigt, siger Per Thyrrestrup.

Udover en kraftig trækstation har det nye system også fået monteret større hjørnehjul, som hjælper med at beskytte den tre millimeter tykke wire, der trækker skraberen.

Som nævnt har systemet været i udviklingsfasen i tre år, og det seneste halve år har Thyrrestrup Mink solgt af systemet. Der er allerede solgt over 70 kilometer af det nye udmugningssystem, og det kan opleves på Kopenhagen Furs skindudstilling, der afholdes i Messecenter Herning fra den 31. marts til den 2. april.