Alt fra traditionelle medier til sociale medier flyder i dag, 1. april, over med forsøg på mere eller mindre sjove historier, som skal give læserne et godt grin.

Nogle historier er så langt ude, at de tydeligvis er en aprilspøg. Men der er også flere indslag, som ikke er nødvendigvis er urealistiske og derfor mere egnede til at snyde læserne end til at vække munterhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af dem, der for mange læsere blot er en god, positiv historie, er et opslag på Facebook fra Farmas, som fortæller, at forretningen har leveret en new Holland T7.315 HD til kongehuset.

Nyheden er ledsaget af en fotomontage, hvor prins Henrik trykker hånd med salgschef Thomas Mikkelsen fra Farmas.

Ved et hurtigt kig ser nyheden ret realistisk ud, og enkelte læsere er da også i tvivl om, hvorvidt historien er sand, hvis man skal dømme efter kommentarerne på opslaget.

Nyt nordisk mink-kød

En anden historie, som mere åbenlyst er en aprilsnar, kommer fra Kopenhagen Fur, som på sin hjemmeside lancerer en nyhed om, at nyt nordisk køkken åbner for minkkød-eventyr.

"Nu har kokken, Andreas Pihl-Jensen, kastet appetitten over minkkød, som en videreudvikling af nyt nordisk køkken." Hedder det i artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Genopdagelsen af det nordiske køkken tager udgangspunkt i at bruge lokale råvarer. Jeg er opvokset som nabo til en minkfarm og og har hjulpet til i pelstid. Det fik mig til at tænke over, hvordan minkkød kunne blive en del af vores madvaner, siger Andreas Pihl-Jensen i artiklen.

I artiklen beskrives også, hvordan forsøgsfarme har medvirket til at have ekstra fokus på fodersammensætningen til minkene, og at avlshannerne nu er klar til middagsbordet.

Kokken Andreas Pihl-Jensen har eksperimenteret med minkkød i en række forskellige retter og fortæller, at kødet har en sødlig smag med toner af kylling og vildt.

- Det egner sig både til langtidstilberedning og serveret som rødt kød, siger han i artiklen.

Normalt bliver minkkroppe og -fedt forarbejdet til blandt andet biodiesel og gødning, men ifølge denne aprilsnar vil et kødeventyr kunne forøge værdien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GPS til køreprøve

Fra Bygholm har vi modtaget en pressemeddelelse om, at et samarbejde med Geoteam har sikret det nyeste GPS-system i skolens traktorer, så alle elever nu består køreprøven til traktor i første forsøg.

Ifølge pressemeddelelsen kom idéen på banen i en tekniklektion, hvor EUX-elev Finn Viese-Vejen foreslog den nystartede tekniklærer John Dyhr at forsøge at lægge en fast rute ind i GPS-systemet i køreskoletraktoren, en Massey Ferguson 3625.

- Køreprøven foregår i Horsens by, hvor det kan være svært for nogle af eleverne at finde rundt i byen, og det sker en gang imellem at eleverne dumper på den bekostning, siger John Dyhr ifølge pressemeddelelsen.

Med Geoteams GPS-system er det muligt på forhånd at lægge en rute ind, og hvis ruten er perfekt planlagt efter de forhold, køreprøven skal indeholde, er der gode muligheder for at bestå køreprøven.

Det er ifølge april-pressemeddelelsen endda lykkedes at få køreskoletraktoren til at bakke med vogn omkring et hjørne, og det er angiveligt kun muligt da Bygholm også har fået monteret GPS på nogle af redskaberne bag traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedgravet ost

Også mejerier er med på spøgen.

Thise bringer en nyhed på sin hjemmeside om, at mejeriet som verdens første produktionsvirksomhed er indstillet til en Michellin-stjerne for opdagelsen af en sjette grundsmag som supplement til det søde, det sure, det salte, det bitre og Umami.

Den nye grundsmag er allerede døbt Thisame.

Opdagelsen af Thisame skyldes ifølge Thise et fejlslagent osteeksperiment.

Mejeriet fortæller om udviklingen af en arkæologisk os, som er sket i et samarbejde mellem museumsfolk og mejerister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samisk tradition

Thises nyeste arkæologiske osteprojekt har dybe rødder i det nordlige Skandinavien, skriver Thise og forklarer, at det drejer sig om en Samisk tradition for vinteropbevaring af ost.

- Kort fortalt bliver Rensdyr-ostene svøbt i rensdyrskind og nedgravet i jorden om efteråret. Ostene opbevares i frostfri dybde og bliver først gravet op igen i det tidlige forår. Og nu er Thises ostemejerister gået i Samernes fodspor og har udført en stribe eksperimenter med osteopbevaring og ostemodning under jordens overflade, skriver Thise.

Nedgravningerne fandt angiveligt sted på flere lokaliteter med forskellige jordbundsforhold og geologi.

Modbydelig smag

- De nedgravede oste var af typen "Fast modnet ost", men nok var ostene faste ved nedgravningen, men de var bløde, næsten flydende, da de blevet gravet op igen, skriver Thiseog konstaterer, at de desuden var meget ildelugtende og værre end den svenske specialitet surströmming.

- De ildelugtende oste, eller rettere resterne af ostene blev fragtet til mejeriets laboratorium indpakket i garvede kohuder. Analyseresultaterne viste efterfølgende, at "ostemassen" var ganske ufarlig om end ildelugtende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved første præsentation blev den nye smag beskrevet som "modbydelig" og "værre end svnsk surströmming", men det gjaldt ifølge Thise dog kun, når "Thisami" blev indtaget i rå form.

- I en fortyndet, nærmest homøopatisk opblanding foldede smagen og duften sig til gengæld ud. Dragende, inciterende, forførende. Uafhængigt af hinanden har flere kokke erklæret, at Thise med sit fejlslagne osteeksperiment har åbnet op for helt nye og svimlende smagsoplevelser, skriver Thise.

Også Arla

Arla har også præsenteret en aprilsnar på sin hjemmeside.

Det hanmdler om et nyt produkt, som skal afhjælpe, at en Arla-undersøgelse viser, at to ud af tre danskere ikke har meget energi efter sex.

Ifølge Arla har flere og flere danskere efterspurgt hurtig energi efter sex. Og derfor lancerer Arla drikkeyoghurten Arla More, der har en helt særlig opkvikkende virkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden mælk er ingredienserne kaffe, chili, guarana og spinat er.

- Vi kigger hele tiden på nye muligheder for produkter med særlige egenskaber. Nogen vil måske huske mandeyoghurten, som dog hurtigt blev dømt ude af forbrugerne. Derfor er vi rigtig glade for at have fundet på et produkt, som danskerne tydeligvis har behov for - og som kan indtages af både mænd og kvinder, siger Laurent Ponty ifølge Arlas april-nyhed. Hun er kategoridirektør for mælk og yoghurt i Arla Danmark.

Arla fremhæver, at der er arbejdet med en let og læskende konsistens, æggende smagsnuancer og naturligt opkvikkende ingredienser. Samtidig er flasken er udformet således, at den er nem at række ud efter i mørke.