Danespo køber de sidste 49 procent af aktierne i sit franske datterselskab, Les Touquet Plants og styrker hermed sin position på det franske marked for læggekartofler. Samtidig ændrer selskabet navn til Danespo France.

Danespo købte allerede i år 2000 51 procent af aktierne i Les Touquet Plants, der ligger i Montcavrel i Nordfrankrig. Målet var dengang, som nu, at opformere egne beskyttede sorter med henblik på at introducere dem på det franske marked, samt at forsyne nabolandene hermed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det franske marked er et stort og vigtigt marked i Europa, og det kræver tilstedeværelse, hvis man skal lykkes der, fortæller Steen Bitsch, CEO i Danespo. Med købet styrker Danespo sin tilstedeværelse og position i Frankrig.

Forædling og sortsudvikling er nogle af Danespos vigtigste strategiske fokusområder, siger Steen Bitsch. Vi har flere nye spændende kartoffelsorter undervejs, velegnede til såvel industrien som til spisesegmentet på det franske marked, og det vil vi udnytte.

Danespo er også delvist kommet på franske hænder, idet franske Florimond Desprez har købt 49 procent af aktierne i selskabet fra DLG. Florimond-Desprez er en international virksomhed med stor fokus på forædling, hvilket helt matcher Danespos strategi for fremtiden. ? Vi venter os meget af samarbejdet med franskmændene, siger Steen Bitsch. Det vil styrke vores internationale handlekraft og markedsposition, og vi vil høste markedsmæssige synergier til gavn for de danske avlere og ejere.

Danespo forædler, producerer og handler med spise- og læggekartofler. 80 procent af læggekartoflerne afsættes på eksportmarkederne i Nordafrika, Mellemøsten og Europa, mens spisekartoflerne under varemærket Danespo food sælges til hjemmemarkedet og det øvrige Skandinavien. Danespo har endvidere datterselskaber i Tyskland, Holland og Frankrig. Danespo er ligeligt ejet af DLF og Florimond Desprez med hver 49 procent, de resterende to procent ejes af avlere og medarbejdere.