Under overskriften "Mælkemarkedet - er der trods alt lys forude?", inviterer Landbofreningen Limfjord til møde for mælkeproducenter den 6. april.

Baggrunden for mødet er, at EU's mælkekvote er forsvundet, produktionen er steget og samtidig er mælkeprisen faldet dramatisk siden foråret 2014.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mange spørger, om vi i Danmark egentlig kan konkurrere med de andre lande, eller om vi vil stå tilbage som taberne?

Claus Clausen, formand for Landboforeningen Limfjord

- De danske mælkeproducenter har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og mange spørger, om vi i Danmark egentlig kan konkurrere med de andre lande, eller om vi vil stå tilbage som taberne? Selv om forårsarbejdet er ved at være over os, føler vi, det fylder meget hos mælkeproducenterne, der ser meget usikkert på fremtiden,siger Claus Clausen, formand for Landboforeningen Limfjord.

God indsigt

Han fortæller videre, at der på mødet vil være indlæg ved både Susanne Clausen fra Seges, der vil have fokus på, hvordan danske mælkeproducenter står i forhold til deres udenlandske kolleger, og ved Keld Winther Rasmussen, senior advisor Uhrenholt. Han vil komme ind på, hvad vi kan forvente af markedet.

- Susanne Clausen og Keld Winther Rasmussen kender begge strukturen og vilkårene og har fingeren på pulsen og god indsigt i mælkemarkedet, siger Claus Clausen.

Vil det vende?

Han konstaterer, at mælkemarkedet er helt i bund i øjeblikket, og at det er et spørgsmål, om det vil vende igen og i givet fald, hvornår kan der forventes en bedring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- EU's afvikling af kvoterne har fået mælkeproduktionen til at stige i EU. Den højere produktion i EU får skylden for de meget lave mælkepriser i øjeblikket. Det har også ført til tanker om, at vi må styre udbuddet. Men kan det lade sig gøre, og hvis ikke - hvilke initiativer kan mælkeproducenterne da forvente i forhold til at stabilisere indtjeningen?

Kvægbrugskonsulent Jørgen Kristensen, Landbo Limfjord vil slutte mødet af med at komme med forslag til, hvad mælkeproducenterne selv kan gøre for at sikre sig bedst muligt til mælkemarkedet.

Alle interesserede er velkommen til mødet, og det er gratis at deltage, men af hensyn til kaffen beder arrangørerne om tilmelding.