Lars Madsen går lige nu på Agrarøkonomstudiet på Gråsten Landbrugsskole, hvor ledelse og strategi er en væsentlig del af undervisningen. Hans klare opfordring til de fremtidige generationer er at huske lederuddannelsen, inden de etablerer sig.

- Når vi kigger på de ældre landmænd, der driver ejendommene i dag, er det tydeligt, at det netop er ledelse, der har manglet mest, siger Lars Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er opvokset på en økologisk mælkeproduktion, som i dag rummer 163 årskøer. For ham er økologi naturligt, da det er det, han er opvokset med. Det er på ingen måde en religion for ham, men modsat ser han heller ikke nogen begrænsninger, der gør, at han overvejer at drive konventionel mælkeproduktion.

Fremtiden er ret sikker for Lars Madsen. Planen er nemlig, at han skal i gang med et generationsskifte på sin fars gård.

Når han er færdig på skole til sommer, regner han med først at hjælpe en kammerat med høstarbejdet, for bagefter at starte hjemme. Endnu er der ikke nogen egentlig plan for, hvor hurtigt selve overdragelsen skal ske, men planen er at hans far skal have mere fritid.

- Jeg tror på, at jeg kan drive et moderne landbrug, som kan levere produkter af høj kvalitet til forbrugerne, så derfor er det naturligt at skulle være selvstændig, fortæller han,

I stedet for en udvikling i retning af flere køer har Lars Madsen en anden tanke. Han overvejer nemlig på sigt at undersøge muligheden for at afsætte sin mælk selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har hørt om muligheden, og det kan jo være en vej til en større fortjeneste på mælken, forklarer han.

Det er dog ikke en plan, der skal realiseres lige med det samme, for nu skal han først i gang, og så kan det komme senere.

Lars Madsen tror da også, at mælkeprisen vil stige igen, da afsætning-en til Kina vil komme til at få større indflydelse fremadrettet.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere, i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 18. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.