Igen i år kan Danmarks største uddannelsessted for jordbrugsteknologer, Erhvervsakademi Aarhus, melde om et stigende antal ansøgere. I alt 139 har søgt optagelse på jordbrugsteknologuddannelsen gennem kvote 2. Det svarer til en fremgang på 35 studerende, 33 procent flere i forhold til sidste år. Det viser tal fra optagelse.dk den 15. marts.

Glæde over fremgang

- Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, at vi har en god uddannelse,

- Lars Villemoes, uddannelseschef Erhvervsakademi Aarhus

Artiklen fortsætter efter annoncen

Attraktiv karrierevej for landmænd Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over fremgangen. Han vurderer, at det skyldes en større bevidsthed om, at en videregående uddannelse giver langt bedre og bredere jobmuligheder.

- Det er glædeligt, at så mange har fået øjnene op for, at vi har en god uddannelse, og at man på to år kan tage en videregående uddannelse og opnå nye karrieremuligheder. Uddannelsen er en attraktiv vej for faglærte landmænd, der fx ønsker at blive rådgivere, undervisere eller ledere, tilføjer Lars Villemoes.

Øgede krav til uddannelsesniveau Ifølge ham skyldes fremgangen også, at der i dag stilles større krav til unges uddannelsesniveau.

- I dag kræves det, at man har en teknolog- eller bacheloruddannelse til langt de fleste job i jordbrugserhvervet. Vi ser et stigende antal teknologstuderende, der vælger at tage halvandet år mere på erhvervsakademiet og blive professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed. Enkelte af vores studerende fortsætter endda på universitetet og tager en kandidat, siger Lars Villemoes.

Klar til et job på to år

Beskæftigelsestal fra Erhvervsakademi Aarhus viser, at dimittenderne ofte går direkte ud i job efter endt uddannelse. Sådan gik det også for Claus Grønbech Hansen. Han fik fast arbejde som økonomikonsulent hos rådgivningsvirksomheden Agrovi i Hillerød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var to helt fantastiske og super lærerige år, som nu har bragt mig videre til et rigtig godt job, siger han.