Case Construction udvider i nærmeste fremtid deres D-serie af gravemaskiner. De fem nye maskiner bliver præsenteret for første gang ved den kommende Bauma 2016 i München.

De tre mindste nyheder består helt konkret af modellerne CX130D, CX160D and CX180D, der vejer henholdsvis 14 tons, 17,5 tons og 18,5 tons.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herudover lanceres gravemaskinen CX490D, der med en kampvægt på 48,3 tons har fået tilføjet 1,5 tons i forhold til sin forgænger i C-serien. Den største nyhed bliver CX500D på 51 tons.

Alle de nye modeller vil være udstyret med brændstofbesparende Tier 4 Final/Stage IV motorer, der ikke anvender dieselpartikelfilter.

Fremtidens emissionskrav

De nye gravemaskiner er alle udstyret med Cases Intelligent hydraulik system som de tidligere præsenterede modeller i D-serien. Alle leverer de ifølge Case et bedre flow som følge af nye elektronisk kontrollerede hydraulikpumper og en større hovedventil. De øger samtidig maskinernes reaktionstid, og vil ifølge producentens målinger arbejde 12 procent hurtigere end tidligere generationer. Alle kommer de også med større brændstof- og AdBluetanke. Sidstnævnte skal kun fyldes hver 10. gang, brændstoftanken tankes op.

Alle de nye modeller efterlever som tidligere nævnt emissionskravene i Tier 4 Final/Stage IV standarderne med hjælp af SCR-teknologi, hvor der sker en katalytisk reduktion af NOx-gasserne ved hjælp af en kemisk reaktion. Her er det AdBlue, som er det kemiske stof, udstødningsgassen skal reagere med i en katalysator. Dertil kommer en DOC-katalysator. Af samme årsag er en DPF ikke nødvendigt.

- Dette er en meget simpel og effektiv løsning til markant at reducere udledningen af partikler, og da det er et efterbehandlingssystem. arbejder motoren med optimal effektivitet og giver flere kræfter med mindre brændstof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er naturligvis også optimeret i forhold til førerens komfort med et luftaffjedret sæde med mange indstillingsmuligheder. Dertil kommer flere justeringer på designet for bom og gravearm samt undervognen.