Landmændene og Lemvig Kommune har indgået et samarbejde for at finde arbejdspladser til de flygtninge, der kommer til kommunen. Og der er store forventninger til samarbejdet. Det skriver folkebladetlemvig.dk.

Samarbejdet opstod, da formanden for Lemvigegnens Landboforening, Bent Graversen, tog kontakt til Frank Rud Jensen fra Lemvig Kommune for at høre, om man skulle give flygtningene en mulighed for at komme i arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gjort vore erfaringer med de udfordringer, der er ved at ansætte udlændinge. Vi har lært at tackle sprog-forskelle og kulturelle forskelle. Og traditionelt er landmænd rummelige, når det drejer sig om at være arbejdsgiver, fordi landbruget historisk set har beskæftiget ansatte, som ikke har haft mulighed for uddannelser. Så selv om flygtningene kommer fra andre lande, end vi ellers lige nu bruger arbejdskraft fra, så tror jeg, vi kan løse opgaven, siger Bent Graversen til Lemvig Folkeblad.

Tanken er, at landmanden får mulighed for at have en flygtning til at arbejde på sin gård to dage om ugen uden at skulle betale for det, og de resterende tre dage skal flygtningen så gå til sprogundervisning med mere.

Og hos jobcenteret er de begejsrede for ordningen.

- De fleste vil gerne arbejde, og erfaringen viser, at det går bedst med at integrere, når flygtningene kommer på en arbejdsplads. Tidligere har man delt sprogundervisning, arbejde og integration i lokalsamfundene op. Men nu ved vi, at det er bedst, hvis disse ting sker på samme tid. Man lærer meget om sproget og dansk kultur, når man er sammen med kollegaer på en arbejdsplads, siger Frank Rud Jensen til Lemvig Folkeblad.

Landmændene vil blive orienteret om ordningen på et møde i Landboforeningen den 17. marts.