Far og søn, Kaj og Ole Leonhardt, har siden 2011 drevet Leonhardt I/S som led i et generationsskifte på den ejendom, som Kaj Leonhardt købte i 1984.

- Vi er halvvejs i den generationsplan, vi lagde, hvor min far skal ud af ejerskabet, og jeg skal overtage det fulde ansvar, fortæller Ole Leonhardt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I det daglige er det Ole Leonhardt, der står for kostalden og har alt ansvar derinde, mens Kaj Leonhardt har ansvaret for alt udenfor. Desuden er det Ole Leonhardt, der står for alt det administrative.

I fremtiden har Ole Leonhardt et ønske om at udvide besætningen, men hvordan det kommer til at blive udført i praksis, er endnu ikke planlagt.

For to år siden valgte Ole og Kaj Leonhardt at flytte kvierne til en anden ejendom, som de havde købt i 2008, og indrettede kvieafdelingen hjemme til køer.

- Vi havde købt ejendommen i 2008, hvor vi faktisk regnede med, at bygningerne skulle sælges, men da vi stod med ideen om flere køer, valgte vi at flytte kvierne derom, fortæller Kaj Leonhardt.

Hvis besætningen engang udvides, er der mulighed for at indrette den sidste side, og dermed have plads til alle kvierne i den stald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der hvor kostalden ligger i dag, er den ikke mulig at udvide, fordi en eventuel udvidelse ville ligge for tæt på fire naboer. Dette er ærgerligt, da stalden er bygget sådan, at det ville være nemt at bygge på i enden.

- Det virker helt dumt, men vi skal 800 meter ned af marken, før vi kan få mulighed for at bygge, fortæller Ole Leornhardt og fortsætter:

- Der er selvfølgelig også muligheden for at bygge en stald på den ejendom, hvor kvierne går, men så skal vi transportere alt foderet.

En ny stald længere nede af marken vil blive tættere på den lille ejendom, hvor Ole bor på, så på den måde vil det ikke være et stort problem, og den nuværende stald kan stadig anvendes til eksempelvis goldkøer. Lige nu er fokus dog på at tjene penge frem for at bygge, forklarer far og søn.

I de gamle fuldspaltebokse til kvierne, som er i den gamle bindestald, har Ole og Kaj Leonhardt valgt at opfede deres egne tyrekalve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har bygningerne til at stå, og de er afskrevet. Så det kan kun give et godt bundresultat, forklarer Kaj Leonhardt og fortsætter:

- Det er ikke mange minutter, vi bruger på dem. De får lidt foder og lidt hø, og ellers passer de stort set sig selv.

Ole Leonhardt har sagt ja til at blive en af de fire staldskribenter Bovi har, til at give et indtryk af, hvad der sker ude på staldgangen.

Læs mere i Bovilogisk

Læs mere, i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 18. januar.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.