I de næste seks måneder har EU-landene mulighed for at støtte de kriseramte mælkebønder direkte, hvis de til gengæld vil skære ned på deres produktion.

Det forslag fremsætter EU-kommissionen inden for de næste par uger. På den måde håber EU-landene, at de styrtdykkende mælkepriser vil rette sig til. Men det er ikke en ordning, som Danmark har tænkt sig at benytte sig af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle lande ønsker at bruge det instrument. Det ønsker vi ikke,

- Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

- Nogle lande ønsker at bruge det instrument. Det ønsker vi ikke, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til BT.

Miljø- og fødevareministeren understreger, at han ikke er interesseret i at genindføre EU's mælkekvoner.

- Jeg vurderer, at modstanden er så stor, at vi ikke kommer tilbage til et kvotesystem. Det ville Danmark til enhver tid modsætte sig, nu hvor vi lige har fået dem ophævet, siger Esben Lunde Larsen.

Hos Landbrug og Fødevarer er formand Martin Merrild helt på linje med miljø- og fødevareministerens holdning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et stort tilbageslag for den fælleseuropæiske landbrugspolitik. Jeg synes, det er bekymrende, at man tyer til statsstøtte for at løse den aktuelle krise. I stedet for at stå sammen i EU, bliver der nu åbnet for konkurrence mellem statskasserne. I kampen mellem statskasserne står danske landmænd til at blive taberne, skriver Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer på sin facebook-profil.

Også hos formanden for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er der ikke mange rosende ord i forhold til at indføre statstøtte til mælkeproducenter, som producerer mindre mælk.

- EU-kommissionen har i dag taget endnu nogle skridt i retning af en renationalisering af landbrugspolitikken. Set med danske øjne er det virkelig en skidt udvikling, at landbrugspolitikken ender som en konkurrence mellem statskasserne, siger Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter til finans.dk.