For 20 år siden præsenterede tyske Krampe den første 34 ton tipvogn på tre aksler. I 1996 var vognen den eneste treakslet tipvogn på markedet, som var godkendt til kørsel på offentligt vej i Tyskland med 40 kilometer i timen.

Krampe fortæller, at man havde stor fokus på ikke blot at tilføje en ekstra aksel på vognen, men også gøre vognen solid, og holde den stabil på vejen, så chaufføren på traktoren gik en god køreoplevelse med høj komfort. Derfor var vognen udstyret med bladfjedre, som senere blev erstattet af hydraulisk affjedring, og de nye store treakslet vogne fra Kramp, kan i dag leveres med luftaffjedring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at gøre vognen mere manøvredygtig, fik vognen tvangsstyret aksler, som chaufføren kunne låse hydraulisk, når der skal bakkes. I dag tilbyder Krampe elektrisk styring på de tre akslet vogne.

I dag leverer Krampe ikke blot de tre akslet vogne som tipvogne, men også som kroghejsvogne på tre aksler, og med det specielle aflæsningssystem med 'walk'n'floor', hvor et gummibånd sørger for at læsse indholdet af vognen af, og vognen dermed ikke tipper.

Inden for tipvogne er Krampe Big Buddy 800 Heavy-Duty den stærkeste vogn i produktprogrammet, som laster 29 ton korn.