På Gads Maskinstation ved Skærbæk blev den første Danfoil Airforce 1 selvkørende marksprøjte leveret midt i august 2015.

Den udgave af Airforce 1-sprøjten, som Gads Maskinstation fik leveret har en bombredde på 36 meter og den har været savnet hos Gads Maskinstation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den har været savnet og det var lige præcis det, Danfoil og vi har manglet i vores sortiment,

- Lars Gad, Gads Maskinstation

- Vi er ekstremt glade for vores nye sprøjte. Den har været savnet og det var lige præcis det, Danfoil og vi har manglet i vores sortiment, siger Lars Gad fra Gads Maskinstation.

Og den blev straks taget i brug. 450 hektar nåede de at køre med sprøjten i 2015-sæsonen. Til stor tilfredshed for maskinstationens ejer, Lars Gad.

Flere arbejdstimer

I stedet for at bruge omkring 120 liter væske pr. hektar, som de fleste andre marksprøjter kører, kan den nye Danfoil Airforce 1 nemlig nøjes med at bruge 40 liter væske pr. hektar. Det betyder flere effektive arbejdstimer på marken.

- Det er klart, at jo længere tid vi kan have maskinen kørende på marken, jo bedre er det for os. Det er langt sjovere at den sprøjter markerne, end at den holder hjemme ved vandhanen. På den måde får vi langt mere ud af maskinen og kan sprøjte langt flere hektar, end hvis vi kørte med en anden model, siger Lars Gad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Driftsikker

Som ejer af en maskinstation, er Lars Gad naturligvis godt tilfreds med en marksprøjte, som kan køre flere timer på marken. Det skaber omsætning, og maskinstationen kan dække flere hektar. Men det er ikke det eneste, maskinstationens ejer er glad for ved den nye maskine.

- Faktisk er det mest imponerende, at vi bare kunne dreje nøglen, starte maskinen og starte med at sprøjte. Der har ikke været nogle problemer med maskinen overhovedet. Normalt forventer man at der er nogle børnesygdomme, og småting der skal fixes. Det har vi ikke oplevet med Airforce 1, siger Lars Gad, og fortsætter:

- Danfoil kommer tilmed løbende og opdaterer maskinen med de nyeste påfund. I næste uge bliver joysticket udskiftet og de sætter en række LED-lamper på, så man bedre kan følge sprøjtemidlet når man sprøjter i mørke. Kort sagt, så er vi meget imponerede over både Airforce 1 og Danfoil, forklarer Lars Gad.

På Gads Maskinstation er det meningen, at de hovedsageligt skal bruge Airforce 1 til at sprøjte for ukrudt i majs, men også svampesprøjtning bliver maskinen brugt til. Lars Gad forventer, at maskinen kommer til at sprøjte mindst 4.000 hektar i løbet af 2016.