F14 T-slaglen er en ny udviklet T-slagle fra britiske McConnel, som blev udviklet sidste år og nu har fundet vej til Danmark.

- Den nye T-slagle kan monteres på alle større McConnel rabatklipperne, oplyser produktchef Robert Vemmelund fra MI, som er den danske importør af McConnel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- T-slaglen giver mulighed for at klippe op til syv centimeter tykke grene, selvom opgaven typisk består i at klippe græs, hænder det jo at der ryger buske og små, selvsåede træer med ind under klippehovedet, fortæller Robert Vemmelund.

Grene sløver og slider på de sædvanlige slagler, mens F14 T-slaglen er konstrueret både til smågrene, krat og græs.

Pænere og mere effektivt klipperesultat

- F14 T-slaglen minder lidt om en Thors hammer og er noget bredere end normalt, både ved hoved og skaft, fortæller Robert Vemmelund.

- Slaglerne overlapper hinanden i højere grad end andre slagler, og har større momentum samt en mere aggressiv klippevinkel. Det bidrager alt sammen til et pænere og mere effektivt klipperesultat, uanset om materialet er græs, budskaber eller krat, oplyser Robert Vemmelund.

Slip for fastsiddende græs

En anden vigtig detalje er, at slaglernes kanter er afrundede i stedet for skarpe, så vådt græs ikke klæber fast på slaglen. F14 T-slaglen er i øvrigt fremstillet i ADI stål og med hul indeni, så vægten er lavere end på almindelige slagler til trods for det kraftigere materiale, oplyser MI.