Friland vil gerne i kontakt med landmænd, som er godkendt under Dyrenes Beskyttelses mærkningsordning eller overvejer at blive det. Det skyldes et behov for at kende mængden af leveret, godkendt ? og efterspurgt ? kød fra økologiske malkekøer.

Hvor stor en del af vores mælkeproducenter vil kunne opfylde de ekstra krav, som Dyrenes Beskyttelses mærkningsordning stiller? Det spørgsmål vil Friland gerne have svar på. Derfor arbejder virksomheden på at afklare, hvor stor en del af virksomhedens leverandører, som kan leve op til kravene om øget dyrevelfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt dem er pladsforhold i staldene, foderets kvalitet, ledelsens niveau samt udvidet dokumentation og egenkontrol.

- Allerede nu har vi kundeforespørgsler efter kød, der er godkendt under mærkningsordningen. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra landmænd, der er godkendt under ordningen, eller som overvejer at lade sig godkende. På den måde vil vi kunne lave prognoser for mængden af kød, der vil blive leveret som godkendt af Dyrenes Beskyttelse, og som vi skal afsætte separat fra det

gode, "almindelige" økologiske oksekød, siger Henrik Biilmann.

Markedsbaseret tillæg

Baggrunden for "efterlysningen" af landmænd er Frilands nye koncept, der pr. 1. juni giver leverandører af økologisk oksekød fra malkekvæg et markedsbaseret tillæg, som begynder på en krone ekstra pr. kilo kød. Det sker, hvis den enkelte landmand i samarbejde med sit mejeri og Dyrenes Beskyttelse lader sin bedrift godkende af Dyrenes Beskyttelse via et kontrolbesøg.

- Friland har et klart mål om at udvide og udvikle udbuddet af økologiske produkter. Derfor er det helt naturligt for os at føje denne ekstra dimension af dyrevelfærd til den del af vores oksekød, som lever op til de krav, Dyrenes Beskyttelse har opstillet for malkekøer, siger Henrik Biilmann, administrerende direktør i Friland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mælkeproducenter, der er interesseret i at være med under mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse", skal henvende sig til deres mejeri eller Dyrenes Beskyttelse for at afgøre, om der er økonomi i at være med i ordningen.

Ud over økologiske malkekøer gælder det markedsbaserede tillæg også køer fra besætninger med økologisk kødkvæg, der er godkendt af Dyrenes Beskyttelse.