Både eksporten og importen stiger, og det samme gør interessen fra landmændene. Dansk økologi er i vækst.

Derfor er det afgørende at de landmænd der gerne vil lægge om til økologi hurtigt kan få en godkendelse, så de kan komme i gang med omlægningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år blev mange nødt til at sende proforma ansøgninger ind inden den ordinære tidsfrist, for at være sikker på at få tilskud

- Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen, L&F.

På den baggrund rettede Landbrug & Fødevarer samt SEGES allerede i februar henvendelse til NaturErhvervstyrelsen, hvori de anmodede om at lave en ekstra ansøgningsrunde i 2016 for nye økologer.

- Vi har været i dialog med både virksomheder med økologiaktiviteter og økologikonsulenter for at høre, om behovet for en ekstra runde i lighed med sidste år ? og det har alle et stort ønske om, siger Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Og det er vigtigt at der bliver rykket hurtigt. - Det vil give en meget bedre mulighed for at planlægge, hvis man allerede i løbet af de næste par uger kan få en afklaring på, om der bliver en ekstra runde.

- Sidste år blev mange nødt til at sende proforma ansøgninger ind inden den ordinære tidsfrist, for at være sikker på at få tilskud, hvis de efterfølgende besluttede at tage springet og blive økolog. Det betød at der blev sendt mange ansøgninger ind, som efterfølgende skulle genbehandles med tilføjelse af flere oplysninger, og en del blev også trukket tilbage igen. Det er spild af tid og ressourcer hos både landmænd, konsulenter og embedsmænd. Det håber vi kan undgås i år, siger Hans Erik Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og henvendelsen fra Landbrug & Fødevarer og SEGES er ekspederet videre.

- Miljø- og fødevareministeriet har svaret, at sagen vil blive forelagt ministeren. Det er vores håb at der så hurtigt som muligt kan komme en konkret tilbagemelding, som vi kan give videre til vores landmænd og konsulenter, da de allerede nu er hængt hårdt op med at prioritere de ansøgninger, som skal være færdige inden 21. april, siger Hans Erik Jørgensen.