Der er stor lettelse at spore hos Flemming Fuglede, formand for Bæredygtigt Landbrug efter et flertal i folketinget vedtog den omdiskuterede Landbrugspakke, L68.

I en pressemeddelelse forklarer formanden, at det er altafgørende for erhvervets fremtid at det han kalder gødningsloven nu er vedtaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det, at gødningsloven er blevet vedtaget er af altafgørende betydning for at der kan være landbrug i Danmark fremadrettet.

- Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug

- Det, at gødningsloven er blevet vedtaget er af altafgørende betydning for at der kan være landbrug i Danmark fremadrettet. Så enkelt er det, siger Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug

Kort før jul sidste år fremlagde miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen den landbrugspakke, som hun sammen med sit ministerium havde arbejdet intensivt på siden valget i juni 2015. Bag pakken stod foruden regeringen alle partier i blå blok, og der var udbredt tilfredshed med pakkens indhold blandt alle de involverede.

Miljø skal måles og ikke beregnes

Han har med stor nervøsitet fulgt med i de seneste dages udvikling, og ifølge formanden er man med vedtagelsen af gødningsloven kommet et stort skridt i retning af, at dansk landbrug igen kan komme til at tjene penge og fremover kan blive reguleret på baggrund af fakta frem for følelser.

- For mig er det helt åbenlyst, at den polemik, der har været omkring beregninger de sidste uger, er beviset for, at man ikke kan beregne miljø. Det skal måles, og derfor glæder vi os i Bæredygtigt Landbrug over, at vi med vedtagelsen af landbrugspakken skal til at måle de faktiske forhold i stedet for, at man sidder og beregner modeller ved computeren, siger Flemming Fuglede Jørgensen.