Det europæiske marked for fersk svinekød har oplevet et stigende pres på priserne, siden EU-ordningen med privat oplagring stoppede i slutningen af januar.

- Det er selvfølgelig altid skidt, når vi må acceptere faldende priser. Lige nu er det dog vigtigt at se det øjeblikkelige prisfald som den sæsonmæssige afmatning, som vi uden PO-ordningen med stor sikkerhed ville have set allerede i første halvdel af januar. Nu er foråret på trapperne, og vi har et håb om, at vi lige nu ser priserne ramme bunden, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Handlen med stort set alle delstykker går trægt. Priserne på skinker, forender og bove siver. Nakker er uden for sæson og afsættes derfor langsomt i Europa, men det opvejes en smule af en tilfredsstillende efterspørgsel fra landene uden for Europa. Priserne på det britiske baconmarked er heller ikke opløftende. Et generelt stort udbud af kamme i Europa forsøges i stor stil afsat som backs i England.

- Hvis vi skal prøve at finde noget positivt i den nuværende situation, så er det vores brede markedsadgang, som giver Danish Crown bedre mulighed for at manøvrere i det meget pressede marked end mange af vores europæiske kolleger. Derfor er vi heller ikke ramt af den panik, som ind i mellem får nogle markedsdeltagere til at gå meget langt ned i pris for at få afsat deres kød, siger Søren Tinggaard.

På markederne uden for Europa er der fortsat en god afsætning til Japan. I Kina er kunderne tilbage efter det kinesiske nytår, og der er en god efterspørgsel, men til forholdsvis lave priser.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 8,40 kroner pr. kg og 4,50 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.