Abonnementsartikel

Prisen på svin falder med 30 øre i forhold til sidste uge.

Det europæiske marked for fersk svinekød har oplevet et stigende pres på priserne, siden EU-ordningen med privat oplagring stoppede i slutningen af januar.

- Det er selvfølgelig altid skidt, når vi må acceptere faldende priser. Lige nu er det dog vigtigt at se det øjeblikkelige prisfald som den sæsonmæssige afmatning, som vi uden PO-ordningen med stor sikkerhed ville have set allerede i første halvdel af januar. Nu er foråret på trapperne, og vi har et håb om, at vi lige nu ser priserne ramme bunden, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Handlen med stort set alle delstykker går trægt. Priserne på skinker, forender og bove siver. Nakker er uden for sæson og afsættes derfor langsomt i Europa, men det opvejes en smule af en tilfredsstillende efterspørgsel fra landene uden for Europa. Priserne på det britiske baconmarked er heller ikke opløftende. Et generelt stort udbud af kamme i Europa forsøges i stor stil afsat som backs i England.

- Hvis vi skal prøve at finde noget positivt i den nuværende situation, så er det vores brede markedsadgang, som giver Danish Crown bedre mulighed for at manøvrere i det meget pressede marked end mange af vores europæiske kolleger. Derfor er vi heller ikke ramt af den panik, som ind i mellem får nogle markedsdeltagere til at gå meget langt ned i pris for at få afsat deres kød, siger Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På markederne uden for Europa er der fortsat en god afsætning til Japan. I Kina er kunderne tilbage efter det kinesiske nytår, og der er en god efterspørgsel, men til forholdsvis lave priser.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 8,40 kroner pr. kg og 4,50 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.