Abonnementsartikel

Når landbrugspakken torsdag er vedtaget i Folketinget, vil Statsministeren indkalde de blå partier til en række møder om en tillægsaftale, der skal genetablere tilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Efter De Konservatives leder Søren Pape Poulsen havde krævet miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens afgang, indkaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen lederne af de blå partier til møde i Statsministeriet.

Efter mødet oplyste Lars Løkke Rasmussen, at han vil indkalde til endnu en række møder, som skal genetablere tilliden fra De Konservative til Eva Kjer Hansen - det særligt interessante for landbruget var dog, at Lars Løkke Rasmussen forklarede, at møderækken ville starte, når landbrugspakken er vedtaget i Folketinget. Det sker efter planen torsdag den 25. februar.

På pressemødet sagde Lars Løkke Rasmussen følgende:

- Jeg vil bare ganske kort orientere om, at jeg netop har afsluttet et møde med partiformændene for Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, hvor vi har drøftet de udfordringer, vi sammen står med. Det har været et møde i en konstruktiv og åben og fremadrettet tone og atmosfære.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Alle ved, hvad er er på spil, og derfor har vi aftalt, at når Folketinget i morgen har vedtaget den landbrugspakke, som partierne samlet set står bag, og som vi gik til valg på, så vil vi umiddelbart efter det indrømme os selv tid til at bruge nogle dage på at løse vores udfordringer.

- Derfor starter vi i morgen efter Folketingets vedtagelse af landbrugspakke en møderække med mig for bordenden, for at prøve at indgå en tillægsaftale, der kan løse de udfordringer, partierne hver især har på natur-, miljø- og landbrugsområdet, og som forhåbentlig også kan genskabe den tillid, der er nødt til at være, hvis regeringen fortsat skal kunne være regering.

Fortsat ingen tillid

Det er dog fortsat uklart, om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen kan fortsætte som minister. De Konservatives leder Søren Pape Poulsen gjorde det efter mødet i Statsministeriet klart, at De Konservative fortsat ikke har tillid til Eva Kjer Hansen.

- Fordi jeg har været til møde her i Statsministeriet, det gør ikke, at vi har fået tillid til miljø- og fødevareministeren. Selvfølgelig har vi ikke det, sagde han.