Mens Thomas Paulsen var pilot på en New Holland CR 10.90 mejetærsker med 45 fods skærebord i Australien, kunne han følge med i, at et par af hans venner fra lærlingetiden fik en legatportion fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

- Jeg troede, alle portioner var delt ud for i år, så det var virkelig en stor overraskelse, at jeg også fik et.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lød det umiddelbart efter, at han selv modtog en check på 5.000 gode, skattefri danske kroner og et flot, indrammet diplom.

Det hele skete fredag 12. februar hos Brovig Maskiner ved Tinglev, hvor Thomas Paulsen kom i lære som landbrugsmaskinmekaniker i 2012 og var udlært 2. oktober 2015.

- Han er dygtig, har et stort overblik og engagement for blot at nævne nogle af hans kvali-teter, fortæller Ejnar Warming, værkfører hos den sønderjyske New Holland forhandler.

Samarbejde og kundeforståelse

Når Thomas Paulsen skal forklare, hvorfor han valgte et fag, der giver sorte negle og lange dage i landbrugets højsæsoner, er det først værkføreren, han peger på.

- Mine forældre har et landbrug, og når vi skulle have service på vores traktorer, var det Ejnar, vi mødte her på værkstedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Allerede som 10-årig så jeg et stort lys i ham på grund af den måde, han tacklede os kunder på, fortæller Thomas Paulsen.

Han var derfor ikke det mindste i tvivl om, hvor han ville i lære henne og som hvad.

Spændende at være i Australien

I sin læretid og efter han er udlært, har Thomas Paulsen haft mejetærskere og bigballe-pressere som sit speciale - selvom han som lærling kom hele vejen rundt.

- Jeg er ikke så vild med skolebænken som førersædet i en mejetærsker, indrømmer han gerne.

I sine tre måneder i Australien høstede han fra morgen til aften hver eneste dag, og det gav ham pondus på flere måder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De andre piloter kaldte på mig, når noget skulle laves, og mit engelsk blev meget bedre, forklarer han.

Opholdet blev også et møde med andre unge, der kom fra landbrug i stort set hele verden. Det var også med til at gøre opholdet i Australien meget spændende.

- Nu er det snart forår, og jeg glæder mig til igen at komme i marken som landbrugsma-skinmekaniker, fastslår Thomas Paulsen.

To gange i træk

I december 2014 præsterede Brovig Maskiner også at have en ung landbrugsmaskinme-kaniker, Casper Friis Sørensen, som gjorde sig fortjent til en legatportion fra Dansk Ma-skinhandlerforenings jubilæumslegat.

- Vi er selvfølgelig glade for og stolte over, at vi har fået tildelt en portion både i 2014 og i 2015, konstaterer direktør Christian Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vidner også om, at der er gode forhold for netop lærlinge i virksomheden. Det er over-ordentlig vigtigt for fremtidens betjening af kunderne.