Stormvejret omkring Eva Kjer Hansen fortsætter med at tiltage i styrke, og nu skriver Politiken, at Miljø- og Fødevareministeriet beskyldes for at have indgået en studehandel med Bæredygtigt Landbrug.

Ifølge Politiken drejer det sig om sagen om grødeskæring, hvor Bæredygtigt Landbrug har stævnet staten for manglende vandløbsvedligeholdelse. Den sag kan have fået indflydelse på udformningen af det kommissorium til en undersøgelse fra forskere om nye regler for grødeskæring, hvor Eva Kjer Hansen tidligere er blevet beskyldt for at kopiere formuleringer fra Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en mail-udveksling mellem departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet og Flemming Fuglede Jørgensen fra Bæredygtig Landbrug, som Politken har fået aktindsigt i, skriver departementschefen, at ministeriet har strakt sig så langt som lovgivningen tillader for at opfylde Bæredygtigt Landbrugs ønsker. Senere i samme mail spørger departementschefen ifølge Politiken hvorvidt Bæredygtigt Landbrug nu har i sinde at droppe retssagen. Den kobling vækker harme hos oppositionen:

- Det er dybt kritisabelt at blande de to ting sammen. Man må tage de retssager, der måtte komme, siger Reumert Gjerding til Politiken og tilføjer:

- Man giver dem mulighed for at forhandle om kommissoriet og spørger: Er I nu tilfredse, så I kan trække jeres sager? Det står ekstremt klart, at det er en forhandling, hvor de får mulighed for at skrive politikken mod at de så trækker deres retssager mod staten.