Op mod 60 medarbejdere fra NaturErhvervstyrelsen vil fra den 1. maj 2016 sidde klar bag skrivebordene i den nye afdeling i Augustenborg. Dermed er flytningen af 390 arbejdspladser fra styrelsens afdeling i København til Sønderjylland godt på vej.

NaturErhvervstyrelsen har netop offentliggjort et jobopslag, hvor den søger op mod 30 sagsbehandlere, der skal være med til at bygge den nye arbejdsplads op sammen med kolleger, der enten flytter fra København til Sønderjylland eller pendler mellem Augustenborg og nuværende bolig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi får en god blanding af nyansatte og erfarne medarbejdere, der kan være pionerer og bygge afdelingen op fra bunden.

- Eva Kjer Hansen

- Vi får en god blanding af nyansatte og erfarne medarbejdere, der kan være pionerer og bygge afdelingen op fra bunden. Jeg er glad for, at erfarne medarbejdere har lyst til at tage med og oplære og undervise nye kolleger, så vi kan sikre høj faglighed og kvalitet i sagsbehandlingen, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Flytter opgaverne efterhånden

Den første stab af medarbejdere i Augustenborg skal sagsbehandle ansøgninger om landbrugsstøtte. NaturErhvervstyrelsen flytter netop denne opgave allerede til maj, da styrelsen her begynder årets sagsbehandling af de mange nye ansøgninger om landbrugsstøtte. Det er derfor et naturligt tidspunkt at begynde oplæring af nye medarbejdere.

- NaturErhvervstyrelsen har en stor og vigtig opgave med at flytte halvdelen af jobbene i København og bygge en ny afdeling op i Augustenborg. Styrelsen har fokus på at flytte opgaverne, så de berører drift og sagsbehandling af landbrugsstøtten mindst muligt, og det er en prioritering, jeg bakker op om, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Opbygningen af afdelingen i Augustenborg vil foregå fra maj - og herefter vil arbejdsopgaver blive flyttet, efterhånden som det passer med opgaverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der flytter i alt 392 arbejdspladser til Augustenborg. 370 fra NaturErhvervstyrelsen og 22 fra en ny styrelse: Styrelsen for Vand?og Naturforvaltning. Derudover flytter NaturErhvervstyrelsen 20 arbejdspladser til Tønder. I Miljø- og Fødevareministeriet skal i alt 666 medarbejdere flyttes geografisk. Miljø- og Fødevareministeriets styrelser og klagenævn beskæftiger ca. 4.500 medarbejdere. Allerede i dag er knap 53 procent af disse medarbejdere beskæftiget uden for København. Med regeringens plan når det tal op på 67 procent.