Abonnementsartikel

LandboSyd kritiserer Landbrug & Fødevarer for håndteringen af FarmerTech og Plantekongres 2016.

- Krigen mellem de to landbrugsudstillinger NutriFair i Fredericia og Farmertech i Herning er blevet kaldt en børnehave - men en særdeles dyr en af slagsen, og ganske almindelige landmænd bør nu sige stop.

Sådan lyder det fra Lorens Peter Lorenzen, Bestyrelsesmedlem i LandboSyd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sænk omkostningerne, så alle kan være med. Også de, der skal betale selv.

-Lorens Peter Lorenzen, bestyrelsesmedlem, LandboSyd

- Det er pinligt, at Landbrug & Fødevarer går i så små sko i denne sag og lader landbruget betale gildet.

- Sagen er, at FarmerTech ikke har opbakning. Derfor blev årsmødet gennemført i Messecenteret, og vi måtte med en dårligt fungerende pendlerbus ind til kongrescenteret for at få de to begivenheder koblet sammen. Det var et grotesk tidsspilde fortæller Lorens Peter Lorenzen.

- Det kostede knap 3.000 kroner at deltage i Plantekongressen. Dertil kommer cirka 1.000 kroner til middag, fest og frokoster. Oveni skal så lægges udgifter til overnatning, hvis man kommer langvejs fra.

- Det er en helt urimelig udgift for en ganske almindelig landmand med ondt i økonomien, mens mange ansatte og folkevalgte får udgiften dækket hjemmefra fra de lokale og regionale landboforeninger. Det rokker ikke ved, at regningen skal betales, og at omkostningerne skal afholdes af landbrugsproduktionen, fortæller Lorens Peter Lorenzen, om også gør opmærksom på, at vi ikke kan undvære Plantekongressen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg bakker 112 procent op om at udveksle faglig viden og erfaringer, som er afgørende for os planteavlere og rådgiversystemet.

Han mener dog, at det kan gøres langt billigere:

- Og det kan gøres, så der er opbakning helt ud i plovfuren. Sænk omkostningerne, så alle kan være med. Også de, der skal betale selv. Og stop det helt urimeligt slagsmål om landbrugsudstillingen. Vi holder ikke til mere.