Abonnementsartikel

Den britiske foder- og ingredienskoncern AB Agri udvider sin kapacitet med opkøb af Agro Korn.

AB Agri opererer pa? tværs af fødevaresektorens forsyningskæde med alt fra forskning til detailhandel, analytiske tjenester og markedsføring for kvæg og fjerkræ. Med købet af Agro Korn signalerer de indrejse i markedet for den nye generation af proteiner.

Vil skubbe landbruget længere frem

Det er AB Agris hensigt at bringe den nye generation af proteiner til fodermarkedet. Det er en direkte reaktion på kundernes stigende behov for protein med ingredienser af høj kvalitet. Med handlen slutter den danske udvikler og producent af animalske ernæringsprodukter, premix, mælkeerstatninger og alternative proteiner sig til AB Agris voksende fællesskab.

De to virksomheder ser et stort potentiale i at udvikle nye markeder for Agro Korns Alphasoy 530 og 510 proteinkoncentrat pa? tværs af Sydøstasien, Latinamerika og vigtige europæiske regioner. Samtidig vil AB Agri ogsa? udvikle salgspotentialet for Agro Korns premix og mælkeerstatningssortimenter, der er en grundpille i Agro Korns produktsortiment.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Som en virksomhed, og som en industri, arbejder vi ha?rdt på at producere mere mad til flere mennesker og bruge færre ressourcer. Den ekspertise og evne hos AB Agri holdet, allieret til AgroKorns, vil accelerere vores mission om at skubbe landbruget længere frem, siger David Yiend, administrerende direktør for AB Agri. Samtidig er han overbevist om, at den nye generations proteinplatform har potentiale til at gavne den verdensomspændende industri.

Også Dennis Jørgensen, direktør for salg og R&D hos Agro Korn, er optimistisk omkring fremtiden.

- Denne udvikling betyder, at vi vil blive støttet af ressourcer og færdigheder fra AB Agri og dets moderselskab, Associated British Foods plc. Alternative proteiner har fremragende potentiale i husdyrsindustrien, og vi ser frem til at kombinere de kommercielle muligheder af Agro Korn og AB Agri for at udvide til nye internationale markeder med vores produktportefølje.