Den 48-årige svineproducent Peter Fallesen Ravn fra Rødekro bliver ny formand for Friland A/S. Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde i Randers den 2. februar.

Han leverer konventionelt producerede svin til Danish Crown og har ingen planer om at lægge om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men jeg ser det som vigtigt, at jeg i min egenskab af bestyrelsesformand er med til at udvikle Friland som et vigtigt og efterspurgt tilbud til forbrugerne. Her ser jeg engagementet hos Frilands landmænd som stærkt motiverende, siger Peter Fallesen Ravn.

Den nye formand blev valgt ind i Frilands bestyrelse for to år siden og har desuden siddet i bestyrelsen hos Frilands ejer, Danish Crown, i syv år. Peter Fallesen Ravn ser frem til at fortsætte den positive udvikling, Friland har oplevet under Bjarne Møller, selskabets formand siden stiftelsen i 1992.

- Bjarne har ydet en stor indsats, så det bliver noget af en opgave at overtage pladsen efter ham. Derfor vil jeg gå ydmygt til værks og - i et tæt samarbejde med Frilands bestyrelse, direktion og landmænd - arbejde for at udnytte Frilands positive udvikling til at styrke selskabet yderligere, siger Peter Fallesen Ravn.

Frilands direktør Henrik Biilmann ser frem til et tæt samarbejde med den nye formand.

- Peter har allerede vist sit værd i bestyrelsen som menigt medlem. Hans store kendskab til Danish Crown-koncernen bliver en klar fordel for Friland i arbejdet med at sikre en så bred afsætning af vores produkter som muligt. Her vil det være et stort plus for Friland, at Peter sidder i bestyrelsen for både Danish Crown A/S og Danish Crown AmbA, siger Henrik Biilmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en tid med øget konkurrence ser Peter Fallesen Ravn Frilands relation til Danish Crown som unik og understreger vigtigheden af at sikre forsyningen af råvarer til Friland.

- Som jeg ser det, vil forbrugernes efterspørgsel efter Frilands produkter fortsætte sin vækst. Derfor skal vi stimulere flere producenter til at lægge om til økologi. Samtidig skal vi være bevidste om, at Frilands produkter har en anden omkostningsstruktur end konventionelle produkter. I den sammenhæng er tilknytningen til Danish Crown central, fordi den både sikrer Friland en effektiv omkostningsstruktur og en global markedsadgang. I mine øjne er det med til at kunne honorere landmændene på fornuftig vis, fastslår Peter Fallesen Ravn.

Ud over sin plads i Danish Crowns bestyrelse sidder han i bestyrelsen i SPF-Danmark, Ess-Food og i Danish Crowns polske datterselskab Sokolows bestyrelse.