Fiskere, landmænd, biologer, købmænd, kantinepersonale og andre borgere, der på den ene eller anden måde er i kontakt med Miljø- og Fødevareministeriet, har nu mulighed for hurtigt og nemt at melde meningsløse regler ind på ministeriets hjemmeside.

- Regler, der ikke kan forklares, skal ikke bevares. Regler er nødvendige, men der kan være regler, vi godt kan undvære eller forenkle. Og der kan være områder, hvor vi overimplementerer EU-regler, uden at der er god grund til det, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regler, der ikke kan forklares, skal ikke bevares

- Eva Kjer Hansen

Siden efteråret har det været muligt at melde meningsløse strandregler på ministeriets hjemmeside. I alt har det resulteret i 131 henvendelser. Nu er ordningen udvidet, så borgere, erhvervsdrivende og organisationer kan melde regler, der ifølge dem ikke giver mening, eller som bliver overimplementeret, på hele miljø- og fødevareområdet.

Miljø- og fødevarelovgivningen er blevet kritiseret for lag-på-lag-lovgivning. Antallet af love og bekendtgørelser på området nåede op på næsten 2.400 gennem årene, og hertil kommer flere hundrede EU-retsakter og mange internationale konventioner og aftaler. Det er nu reduceret til omkring 1.500, men for miljø- og fødevareministeren er oprydningsarbejdet i regeljunglen ikke færdigt endnu.

- Jeg har sat gang i et kæmpe oprydningsarbejde, hvor vi på under et halvt år har fjernet en tredjedel af lovene og reglerne på miljø- og fødevareområdet. Men det kan blive endnu bedre, og vi har brug for alles hjælp, siger Eva Kjer Hansen.