Pølsemanden på Scantrucks egen maskinmesse, ScanMek 2016, var i weekenden glad for de lørdagsåbne supermarkeder. Han måtte nemlig rundt og hive ekstra forsyninger af grillpølser op af frysediskene rundt om i Skive for at fodre et nyt rekordbesøg.

- Jeg har aldrig været med til noget lignende. Det var nok med lidt store armbevægelser, jeg forud for ScanMek proklamerede, at vi igen gik efter flere besøgende, at sælge flere maskiner og lave en endnu højere omsætning end året før. Men vi gjorde det faktisk, siger Scantrucks salgschef, Henrik Kirketerp-Møller, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ScanMek er helt tydeligt blevet et fast element for rigtig mange maskinfolk, som kommer igen og igen, og samtidig kommer der nye til.

- Henrik Kirketerp-Møller, salgschef hos Scantruck

Salg for 26 millioner

76 solgte maskiner - nye og brugte - sendte rekorden fra i fjor på 54 maskiner på aftægt. Det samme gjorde weekend-omsætningen på 26,5 millioner kroner. Sidste år landede salget på 23,5 millioner. Og besøgstallet steg også i år.

- Vi rundede lige de 5.000 gæster, og det er 1000 flere end rekorden fra 2015. ScanMek er helt tydeligt blevet et fast element for rigtig mange maskinfolk, som kommer igen og igen, og samtidig kommer der nye til, siger Henrik Kirketerp-Møller.

30 meter kø

Selv om Scantruck-folkene lå vandret i samtlige ScanMeks åbningstimer, var det dog pølsevognen, der oplevede allerstørst travlhed.

- I perioder var der 30 meter kø, stort set ind i børnenes hoppeborg, foran pølsevognen. Der blev langet 6.500 stegte med brød og tilbehør over disken mod 4.700 sidste år. Det betød altså, at pølsemanden måtte en tur rundt i supermarkeder for at støvsuge ekstra forsyninger, så der blev nok til alle. Samtidig serverede vi 500 liter suppe i suppeteltet ved brugtcentret, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgschefen tør i øvrigt ikke give et bud på, om kurven kan fortsætte opad, når der om et års kaldes til ScanMek 2017.

- Jeg er holdt op med at forholde mig til, hvad der er muligt. Jeg tager alligevel fejl, siger Henrik Kirketerp-Møller med et grin.