Abonnementsartikel

Traditionen tro åbner Messecenter Vesthimmerland forårssæsonen den 30. og 31 januar med en udstilling af veterantraktorer.

- Veterantraktorudstillingen er én af vores tilløbsstykker, i år har vi fået flere henvendelser fra de øvrige skandinaviske lande, fordi folk gerne rejser langt for at se udstillingen, forklarer Marianne Poulsen, der er projektleder på udstillingen.

Temaet på årets udstilling er 'Kornets vej fra mark til foder', og derfor bliver den traditionelle traktorudstilling udvidet med bl.a. tærskværk, der er en stationær eller transportabel maskine som tidligere blev benyttet til at separere kerner og frø fra stråafgrøder. Energien, der skulle til for at trække værket, blev overført med en drivrem fra en hestegang eller en motor.

Kendt Løgstør-mand åbner

I år er det den kendte Løgstør-mand, Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter, der åbner årets Veterantraktorudstilling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Henrik Mortensen har siden 2010 været formand for Danske Svineproducenter sideløbende med en større besætning på 600 søer med produktion er 10.000 slagtesvin samt yderligere en produktion på 6.000 slagtesvin.

Henrik Mortensen dyrker selv 330 hektar, og derfor er han bestemt bekendt med årets tema 'Kornets vej fra mark til foder'.

Det er andet år i træk, at en kendt Løgstør-mand åbner Veterantraktorudstillingen. I 2015 forestod Folketingets tidligere formand, Christian Mejdahl, åbningstalen med et spændende historisk overblik over udviklingen af dansk landbrug.

Christian Mejdahls åbningstale var et tilløbsstykke på udstillingen sidste år, og i 2014 var det ligeledes en stor succes, at tidligere minister nuværende vicegeneralsekretær for FN, Christian Friis Bach, åbnede udstillingen.

-Det giver udstillingen en ekstra dimension, når folk der kender til landbrugets maskiner og deres funktioner, åbner. Vi har haft et par år med nogle fantastiske talere, og vi ser meget frem til Henrik Mortensens tale, siger Marianne Poulsen.