Ægteparret Charlie og Helen Lea driver en lidt speciel virksomhed på deres 225 hektar store bedrift, der ligger i et meget kuperet terræn nær byen Cambridge i New Zealand, lidt sydøst for Nordøens tredjestørste by Hamilton.

De købte ejendommen for 11 år siden, efter at Charlie Lea allerede i 1997 grundlagde et sprøjte- og gartnerifirma ved navn Cambrilea, hvor ideen var at fælde uønskede træer og buske samt bekæmpe ukrudt på dels bøndernes marker og dels i de større byer. Ved at sprøjte en lang række ukrudtsplanter giver det plads til græs til både malkekøer, kødkvæg og får.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Firmaet er langsomt vokset og er nu et af New Zealands førende inden for sprøjtning, plantning af træer og buske langs vandløb samt etablering af rodzoner ved vandløb og småøer for at reducere udsivningen af gødning til grundvand og vandløb.

Da ægteparret købte ejendommen for 11 år siden havde de en idé om at producere okse- og lammekød på et bæredygtigt grundlag, samtidig med at de fortsatte deres entreprenørvirksomhed.

I Agro, der udkommer i dag fredag den 8. januar kan du læse mere om Charlie og Helen Leas ejendom.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.