Abonnementsartikel

Det kan ikke bevises, at økologisk mad er sundere at spise end de konventionelle fødevarer. Det skriver Videnskab.dk.

Selvom salget af økologiske fødevarer stiger og stiger, viser det sig nu, at det ikke entydigt kan konkluderes, at økologiske fødevarer er sundere end de konventionelle. Det skriver Videnskab.dk.

Et dansk projekt har forsøgt at give et overblik over den forskning og viden om økologiens betydning for samfundet, der findes i Danmark.

- Selvom der er sunde stoffer i økologiske fødevarer, er det svært at dokumentere sundhedseffekter, for mennesker både ryger, drikker og dyrker motion. Derfor er det meget svært at undersøge, hvad der skyldes hvad, siger Lizzie Melby Jespersen, som har redigeret udgivelsen, til Videnskab.dk

Forklaringen er, at folk der er dedikerede økologiske forbrugere generelt er sunde, men det kan ikke konkluderes, at det skyldes de økologiske fødevarer. Dog er det ifølge Videnskab.dk en kendsgerning at de økologiske produkter har et lavere indhold af pesticider og tilsætningsstoffer, ofte flere mineraler og antioxidanter, men derfra kan man altså ikke trække en direkte streg til, at produkterne er sundere end konventionelle fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce