På markedet for planteværn er der mange firmaer, som sælger planteværn, men principielt er der blot fire basale udbydere i Danmark, da der kun er fire virksomheder, som er godkendt til at hjemtage og sætte danske etiketter på produkterne: DLG, DA, Agros og LFS-kemi.

Alle firmaer har deres egne prislister. Det giver derfor ikke mening at sammenligne de rabat-satser, man får tilbudt, når man forhandler prisen. En rabat på 15 procent i et firma kan sagtens være en dårligere handel end 10 procent rabat i et andet firma. I flere firmaer er prislisten meget hemmelig i den første del af sæsonen. Så har firmaet mulighed for at justere priserne, hvis man får kendskab til niveauet hos konkurrenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hemmeligholdelsen gør det selvfølgelig vanskeligt for kunden at vælge den billigste leverandør, inden sæsonen starter. Det er mig en gåde, at nogle avlere accepterer en handel uden at kende den endelig pris.

I Agro, der udkommer fredag den 8. januar kan du læse mere om rabatter, bonus, at vise for stor tillid, samt returret og kopiprodukter med mere.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden allerede nu læses på agrologisk.dk ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.