Køer laver mælk ligegyldigt om mælkebilen kommer forbi eller ej, og om et par uger kan det faktum betyde, at Danmarks største mælkeproducent, Jørn Kjær Madsen, må hælde mælk ud i kloaken. Det skriver Finans.dk.

Ifølge Finans.dk har Fagforbundet 3F sendt en konfliktvarsel til Jørn Kjær Madsen, der har 2.000 køer og producerer over 20 millioner liter mælk årligt, fordi mælkeproducenten skulle betale sine ansatte en for lav løn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har afsendt et konfliktvarsel, som udløber på mandag. Vores ønske er at få en dialog med landmanden og få ham til at indgå en overenskomst, som sikrer, at medarbejderne på gården får en løn, der svarer til danske vilkår. Vi har flere medlemmer ansat på gården, og nogle af dem har kontaktet os og gjort opmærksom på, at de får en løn på omkring 100 kroner i timen, hvilket er 30 kroner under den overenskomstmæssige løn, siger Vagn Henriksen, der er formand for Den Grønne Gruppe i 3F, til Finans.dk.

Fagforbundet 3F fortæller desuden til Finans.dk, at man ønsker en dialog med mælkeproducenten, men at konflikten i sidste ende kan medføre en sympatikonflikt, som blandt andet kan få betydning for afhentningen af mælk.

Jørn Kjær Madsen er ifølge Finans.dk ikke den eneste kvægbonde, der har fået brev fra Fagforbundet 3F.

- Vi har besøgt eller skrevet til yderligere 10-15 producenter. Kvæggårdene i Danmark bliver stadigt større og får mere og mere karakter af store, regulære arbejdspladser. Det er ikke rimeligt, at nogle af disse arbejdspladser forsøger at opnå en konkurrencefordel ved at betale lønninger, som er lavere end de overenskomstmæssige, siger Vagn Henriksen til Finans.dk.