Handelsselskabet 3S med base i Fredericia har i nogen tid solgt mælkeanlæg beregnet til supplerende mælk til pattegrise i farestalden.

Nu har 3S udviklet et system, som sørger for automatisk opblanding af mælken - nyheden kan de besøgende tage i øjesyn, når NutriFair åbner om to uger i Fredericia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved hjælp af en ny styring og et påslag til mælkepulveret er opblandingen nu fuldstændig automatiseret. Det eneste, mandskabet i stalden skal sørge for, er at fylde mælkepulver i påslaget.

Med det nye system kan der spares en del tid i forhold til det hidtidige system, hvor mælkepulveret er blevet afvejet og puttet i tanken manuelt. Nu behøver man således ikke at være til stede under opblandingen, som kan foregå døgnet rundt. Og så er der altid frisk mælk til rådighed for pattegrisene.

I en besætning på 1000 søer har 3S beregnet, at tidsbesparelsen er 30 til 45 minutter pr. dag. Hertil kommer, at blandesikkerheden er større, når afvejningen og opblandingen gøres uafhængig af menneskehænder.

Automatisk opblanding kan monteres på bestående anlæg.

Peter Sunesen, projektleder i Messe C, glæder sig over, at 3S og mange andre udstillere bruger NutriFair som udstillingsvindue for innovative nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Opblandingsanlægget vil give svineproducenter en markant fordel - og netop det at tilbyde løsninger og produkter, som giver et rygstød til landmændene og deres bedrifter, er hjørnestenen i NutriFair-konceptet, understreger Peter Sunesen.