Mens priserne på landbrugsjord stiger i England, Tyskland og Holland, så oplever vi ikke den samme udvikling i Danmark, og det får udenlandske investorer til at kaste sig over den billige danske landbrugsjord. Det skriver Business.dk.

Mediet skriver, at prisen på landbrugsjord er på det laveste niveau i mange år, og det skyldes den fortsatte krise i landbruget, som medfører, at flere og flere går konkurs.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge Business.dk sælger Kæden Landbrugsmæglerne i dag god landbrugsjord til mellem 100.000 kroner og 200.000 kroner pr. hektar i Østjylland, og det er noget, der tiltrækker udenlandske investorer.

De udenlandske investorer er pengestærke og i stand til at betale jorden kontant. De køber jorden med henblik på at hente en gevinst, når priserne på dansk landbrugsjord stiger igen.

- De vil investere og forpagte det købte ud. I oktober solgte jeg en ejendom på 120 hektar god jord i Østjylland til tyske investorer. De indfriede lånet i gården og finansierede det hele selv. Kan de få en årlig forrentning af den investerede kapital på tre procent på udlejning af jorden, er det en fornuftig investering for dem, siger Svend-Åge Bruun fra Landbrugsmæglerne til Business.dk.

Udover den lave pris på jord, er det også en medvirkende faktor, at lovgivningen er blevet liberaliseret, så det ikke længere er et krav, at hovedaktionæren med bestemmende indflydelse skal have en landbrugsuddannelse. Det åbner altså for, at pengestærke folk uden forbindelse til landbruget kan opkøbe jorden, skriver Business.dk