Abonnementsartikel

Nu er de nærmere betingelser for Tönnies Holdings køb af Tican A/S aftalt, efter at rammeaftalen blev underskrevet i begyndelsen af november.

Det er nu aftalt, at Tönnies Holding med virkning fra 1. oktober 2015 overtager Tican A/S. Betingelserne er aftalt, efter de to parter i begyndelsen af november underskrev en rammeaftale for forhandlinger om overtagelse af aktierne i Tican A/S.

Ticans andelshavere vil give formelt samtykke på en ekstraordinær generalforsamling den 30. december 2015, og aftalen skal herefter godkendes af konkurrencemyndighederne.

Parterne har også aftalt ikke at offentliggøre købsprisen.

Sikring af svin

En del af aftalen indebærer en fortsættelse af samarbejdet med andelsselskabet Tican a.m.b.a. Det vil ifølge parterne sikre en langsigtet sikkerhed for råvarebasen af det vigtige danske svinekød.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ticans stærke markedspositioner og høje produktkvalitet danner et godt grundlag for en positiv udvikling. Derfor vil Tönnies overtage Tican helt, siger Frank Duffe, administrerende direktør i Tönnies? køddivision.

Han fortæller, at der nu er fokus på en optimal omstrukturering af Tican forretningsområder, så de hurtigt og succesfuldt bliver integreret i Tönnies-koncernen.

Detaljerne i omstruktureringen vil blive udarbejdet umiddelbart efter endelig gennemførsel af aktieoverdragelsen. Men allerede nu melder Tönnies ud, at sortimentet blandt andet bliver koncentreret for at øge produktiviteten i de succesfulde kerneforretninger.

Internationalisering

Tönnies betragter købet af Tican som et meget vigtigt skridt i den videre internationalisering af virksomheden.

- Tican har en stærk international markedsposition og et fremragende rygte for højkvalitetsprodukter, og vi ønsker at integrere Tican så hurtigt som muligt, siger Clemens Tönnies.

- Ticans aktiviteter i Danmark, England og Polen passer fortræffeligt med Tönnies? fremtidige vækststrategi. Yderligere har Tican gennem mange år opnået en enestående position på mange eksportmarkeder i Fjernøsten. Især i Japan og Kina er Ticans navn og logo lig med de højeste standarder inden for kvalitet og fødevaresikkerhed, lyder skudsmålet fra Tönnies.

Virksomhederne

På fem produktionssteder i Danmark, England og Polen har Tican A/S i dag en produktionskapacitet på omkring to millioner svin om året og beskæftiger ca. 2.300 medarbejdere. I regnskabsåret 2013/2014 havde Tican A/S en omsætning på 5,2 mia. kr.

Tönnies er en flerstrenget global familieejet fødvarevirksomhed, der er grundlagt i 1971. Der er fire forretningsområder - kød, convenience, ingredienser og Logistik. Virksomhedens bedst kendte forbrugermærker er Tillmans og Toasty.