Ifølge en analyse fra Landbrug & Fødevarer efterspørger hver fjerde forbruger flere lokalt producerede økologiske fødevarer. Det kan blandt andet ses på omsætningen hos landets 1.200 større gårdbutikker.

- De har gang i butikken lige nu. Højtiderne er deres vigtigste periode specielt jul, da forbrugerne typisk gerne vil betale lidt ekstra for julemaden, siger Gustaf Bock, chefkonsulent i Seges, der blandt andet rådgiver gårdbutikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lokale varer i supermarkedet

Det er tredje år i træk at Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes vaner med hensyn til køb af økologiske fødevarer.

I forhold til analysen i 2013 så har der været en tydelig stigning i antallet af forbrugere, der ville købe flere økologiske fødevarer, hvis der kom flere lokalt producerede økologiske varer. Samtidig har der også været en markant stigning i antallet, der ønsker en større variation i det økologiske produktsortiment, hvis de skal købe flere økologiske fødevarer.

- På den måde understøtter analysen den udvikling vi ser i detailhandlen, hvor flere af de populære lokale varer og koncepter trækkes ind i supermarkedet, så forbrugerne har mulighed for at vælge dem i den daglige handel, siger Gustaf Bock.

Flere varer på vej

For at få flere lokale fødevarer på hylderne samarbejder Seges med Coop om at få fødevarer fra lokale landmænd og små producenter i 32 Daglig? Brugsen butikker. I 2016 vil SEGES tage fat på flere koncepter der skal give forbrugerne mulighed for at vælge imellem et endnu større udvalg af lokalproducerede fødevarer i supermarkedet.