Abonnementsartikel

Brørup Traktor & Maskincenter er nu begyndt at sælge kalvebokse og kalvehytter.

Tag over hovedet, tørre fødder, sundt inde/ude-klima og god hygiejne er basale elementer for at børn trives. Det er det også for kalve, og deri ligger en del af filosofien i de hollandske kalvebokse og -hytter, som Brørup Traktor & Maskincenter nu begynder at sælge i Danmark.

Men opstaldning og håndtering af kalve skal også fungere i praksis, kunne etableres til en fair pris og have en lang levetid, så de elementer er bestemt også tænkt ind i produkterne, oplyser Brørup Traktor & Maskincenter.

Mange modeller

Kalveboksene kan leveres i flere størrelser. Det samme gælder "igloerne", som kan leveres med en kapacitet op til 10 kalve.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kvaliteten af kalveboksene og -hytterne er ifølge importøren i top. Ligeledes fremhæves også kraftige heavy-duty rammer tilpasset sektionernes bredde, solide lukkesystemer og konsekvent brug af langtidsholdbare kvalitetsprodukter.

Brørup Traktor & Maskincenter fortæller endvidere, at der også er flere smarte detaljer, der gør hverdagen nemmere, når kalvene skal passes. Her betyder robuste holdere til drikke- og ædetrug, kraftigt beslag til sutteautomat og bekvemme adgangsforhold ud og ind af boksene meget for, at det praktiske arbejde bliver nemt, hygiejnisk og hurtigt, så der bliver tid til at være opmærksom på kalvenes trivsel.

Sunde kalve

- Nogle vil nok mene, at kalvebokse og -hytter falder udenfor vores områder, medgiver Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor & Maskincenter og fortsætter: - Men vores største kundegruppe er i forvejen kvægbønder. De køber vores Schuitemaker græsudstyr, mange af vores andre maskiner og har også været blandt de første til at afprøve vores miljøsatsninger omkring gylleseparering og biosystemer, så vi vil naturligvis også gerne levere deres kalvehytter.

Han ser i øvrigt også en sjov parallel til Schuitemaker:

- Vi siger altid, at optimal fodring i stalden starter på marken. Nu kan vi så supplere med, at produktive køer starter som sunde kalve.

Interesserede kunder kan se de nye bokse og hytter til kalve hos Brørup Traktor & Maskincenter på virksomhedens adresse i Brørup, når de holder åbent hus den 28. og 29. december.