Abonnementsartikel

Når NaturErhvervstyrelsen skal flytte fra København til Sønderjylland kommer det ifølge NaturErhvervstyrelsen beregninger til at koste 184 millioner kroner. Det skriver Politiko.

Af Mads Blenker

Som et led i regeringens plan om at flytte offentlige arbejdspladser fra København til resten af landet, skal NaturErhvervstyrelsen flytte til Augustenborg og Tønder i Sønderjylland.

Ifølge Politiko viser beregninger, som NaturErhvervstyrelsen har lavet, at flytningen kommer til at koste 184 millioner kroner i perioden fra 2016 til 2019. Derudover kommer en ekstraregning for dobbelt husholdning på 30 millioner kroner om året.

I alt skal der flyttes 392 medarbejdere fra NaturErhvervstyrelsen, og ifølge Politiko viser en undersøgelse, at kun omkring 15 procent af disse vil sige ja til flytningen, men på trods af både pris og uvilje fra medarbejderne mener Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen, at flytningen er en god ide.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi snakker om mange arbejdspladser, og derfor vil tallene også blive forholdsvis høje. Jeg er helt med på, at det ikke er en gratis omgang at flytte statslige arbejdspladser ud. Det har økonomiske omkostninger. Men det er en politisk prioritering, som vi ønsker den, siger ministeren til Politiko, og kalder de 184 millioner kroner for et meget høj skøn:

- Jeg mener, det er det hele værd. For mig handler det om, at vi skal sørge for statslige arbejdspladser i hele landet. Jeg tror, det påvirker tænkningen, og det er vigtigt, at vi får tænkt alle egne af landet ind i de politiske beslutninger, vi træffer, siger Eva Kjer Hansen til Politiko.

NaturErhvervstyrelsen skal have hjemme på Augustenborg Slot i Sønderjylland, og her viser en aktindsigt, som Berlingske har fået, at NaturErhvervstyrelsen vurderer, at det vil koste et trecifret millionbeløb af sætte slottet i stand, inden medarbejderne rykker ind.