Ifølge DLG er det nye PrimeFeed-sortiment udviklet for at give farestalds- og fravænningsblandingerne en skarpere profil og skabe mere værdi for kunderne. Smågrisene opnår den bedst mulige vækst, fordi foderet er optimeret på basis af kvalitetsråvarer, der er let fordøjelige.

- Vi har prioriteret, at blandingerne får den bedst mulige aminosyreprofil. Derudover supplerer vi med et letfordøjeligt kagemix - fra kageindustrien - det smager godt og giver stor ædelyst. Prikken over i'et er Miya Gold, der er et probiotikum, som styrker mikrofloraen i tarmen. Miay Gold er meget anerkendt af producenter og dyrlæger, siger fagkonsulent Louise Christine Oxholm, DLG Fodergruppen Svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gælder for alle tre blandinger, at aminosyreprofilen hedder 11 i standardfordøjeligt lysin, og de øvrige aminosyrer er sat i forhold til lysin. I Prime Mini er treonin yderligere forhøjet i forhold til normen, hvor det sikrer en bedre udvikling af tarmvæggen. I Prime Mini og Midi er aminosyren tryptofan øget for at opnå en højere produktivitet.

Forskellige varianter

De tre nye blandinger er målrettet, så de passer til de mindste grise fra 3 kg og frem til 10 kg.

Prime Mini er tiltænkt grise på 3-5 kg, så den bruges primært i farestalden samt til de mindste fravænnede grise. Prime Midi er til grise på 6-7 kg. Den har ifølge producenten en unik sammensætning, og er en videreudvikling af Zink Feed 6, der har vist gode resultater i VSP-afprøvninger. Prime Maxi er tiltænkt store fravænningsgrise på +7 kg.

De primære proteinkilder i PrimeFeed er højkvalitetsprodukter, nemlig mælkeprotein, Protastar (kartoffelprotein), Fiskemel LT og HP300. Ingen af blandingerne indeholder sojaskrå.

Prime Mini, Midi og Maxi bliver alle lanceret i en zink-udgave. Prime Mini bliver også tilbudt i en plasma-udgave og en zink-/plasma-udgave.